Choose language

Metal

Du kan anvende en ballepresser til at komprimere letmetal som dåser fra mad og drikkevarer, og en tøndepresser til tomme olietønder.
TESTIMONIAL
Faktisk kan udgiften til tøndepresseren finansieres over tid med indkomsten fra salg af komprimerede olietønder.
Henrik Spanggård, Danmarks Miljøundersøgelser

Ja tak, jeg vil gerne ringes op!
Jeg vil gerne høre mere om, hvordan jeg kan håndtere metalaffald mere effektivt.

Aluminiumsdåser

Generelt forekommer aluminiumsaffald i form af alu-dåser fra sodavand og øl.

Tomme alu-dåser er velegnede til komprimering i ballepresser, affaldspresser eller en emballagepresser med relativ høj pressekraft. Det er vigtigt, at materialet presses grundigt fra start, og derfor er vores pressere fra X-serien de rette maskiner til dette formål på grund af den lange cylindergang.

For at sikre den færdige balles stabilitet, anbefaler vi, at der lægges et lag pap i bunden og toppen inden komprimering af alu-dåser i en vertikal presser. Til tider kan omvikling af ballen med plastfilm desuden være gavnligt.

Konservesdåser

Brugte konservesdåser og -beholdere forekommer i store mængder, ikke kun i restauranter, men også i den offentlige sektor, så som hospitaler, skoler, plejehjem og lignende.

Tomme dåser og beholdere kan være svære at komprimere, og du vil derfor behøve en stærk maskine, som kan håndtere dette tunge materiale. Den maskine, du vælger, skal kunne presse dybt i materialet for at opnå en stabil balle, som kan holde sammen.

Ved komprimering af alu-dåser i en affaldspresser, ballepresser eller en emballagepresser, anbefaler vi, at der lægges et lag pap i bunden og toppen for at sikre den færdige balles stabilitet. Til tider kan omvikling af ballen med plastfilm desuden være gavnligt. En dåsepresser kan være en god løsning til eksempelvis affaldsdåser og affaldsspande.

Ståltønder

Ståltønder anvendes til fx olie og maling.

Ofte optager ståltønder meget plads i de virksomheder, hvor de anvendes. Hvis tønderne samles i containere, fylder de meget, og vægten på containeren bliver temmelig lav.

I stedet for denne form for opbevaring kan du komprimere tønderne i vores tøndepresser med rigtig godt resultat. Tøndepresseren gør tønderne fuldstændig flade, således at de kan stables og derfor kun optager minimal plads.