Choose language

Tid sparet er penge tjent

Plantecentret Æ Gårne i Sønderborg har fået styr på affaldet efter købet af to X30 ballepressere fra Bramidan. De blev en overraskende stor hjælp med hurtigere sortering og mindre rod.
  • Kvinde kigger på blomster og planter udenfor havecenteret Æ Gårne
  • Kunder kigger på blomster og planter i drivhusene hos Æ Gårne
  • Gartner bærer plantebakke med blomster i drivhuset hos havecenteret Æ Gårne
  • Dame kigger på blomster og planter på stativer hos Æ Gårne
  • Æ Gårne medarbejder smider brugte plastbakker i affaldspresser fra Bramidan
  • Æ Gårne medarbejder komprimerer tomme plantebakker i en Bramidan ballepresser
  • Truckfører tømmer en affaldscontainer ned i en komprimator
DETAILHANDEL NON-FOOD
Du lukker lågen på maskinen og trykker på knappen. Længere er den ikke. Vi sparer ca. en time hver dag."
Sten Tønder, Afdelingsleder
Plantecenteret Æ Gårne

DINE FORDELE
  1. Reduktion af totale omkostninger til affaldshåndtering
  2. Bedre intern logistik
  3. Mere ledig plads
Venligst kontakt mig
Jeg har læst jeres kunders anbefalinger og vil gerne høre mere om affaldsløsninger fra Bramidan.
Når foråret melder sin ankomst mærkes det hurtigt i blomstercentret Æ Gårne. Tusindvis af kunder bruger årets første varme dage på at gå på jagt efter nye planter og redskaber til årets have- og drivhusprojekter. Den høje aktivitet giver også travlhed i forretningens varemodtagelse, hvor butiksmedarbejdere hurtigt pakker varer ud og flytter dem ind i salgsområderne. Tilbage ligger store bunker af pap og plastik og andet brændbart affald, der skal sorteres, inden det bliver sendt til forbrænding eller genbrug. I alt genererer Æ Gårne 30-40 tons affald om året.

”Indtil for et år siden samlede vi alt affaldet i vippecontainere, som vi tømte i en komprimator. Den kunne rumme ca. 10 tons affald, som vi derefter kørte til forbrænding, hvor vi blev afkrævet 1000 kr. pr. ton i afgift,” fortæller Sten Tønder, der er afdelingsleder.

Denne måde at håndtere affaldet på stod på i cirka 20 år, indtil forbrændingsanlægget meddelte, at plast og pap nu skulle sorteres hver for sig. I første omgang blev plastaffaldet fyldt i kasser. Det viste sig dog at være både en pladskrævende og tidsmæssig dyr løsning.

Ballepresser overraskede

Derfor købte forretningen i februar 2008 en ballepresser specielt til plastaffald. Bramidan blev valgt, fordi Æ Gårne allerede havde gode erfaringer med en af firmaets komprimatorer. Valget faldt på en af de større modeller, X30, som blev placeret direkte i varemodtagelsen. På den måde kunne medarbejderen kaste plastaffaldet direkte i ballepresseren efter udpakning.

”Udpakning og sortering gik nu meget hurtigere, så vi bestilte en X30 mere via Bramidans hjemmeside, så vi også kunne håndtere papaffaldet lige så nemt,” siger Sten Tønder, der tilføjer, at den gamle komprimator stadig bruges til brændbart affald.

Mærkbare forbedringer

Steen Tønder er ikke i tvivl om, at ballepresserne har givet mærkbare forbedringer i hverdagen.

”Det er noget nemmere at pakke ud og fordele affaldet, når presserne står lige ved siden af. Vi sparer mange tømninger af små containere, og i det hele taget går tingene bare hurtigere. Man lukker lågen og trykker på knappen. Længere er den ikke. Vi sparer vel omkring en time om dagen nu,” siger han og tilføjer, at sorteringen nu også gør det muligt at tjene penge på det affald, der kan genbruges.

Fakta om Æ Gårne

Blomstercentret Æ Gårne ligger i den nordøstlige udkant af Sønderborg. Forretningen åbnede i 1988 og sælger alt til haven, blandt andet blomster og haveplanter, krukker, fuglefoder og haveredskaber. Antallet af medarbejdere svinger mellem 5-10, afhængig af årstiden.