Choose language

Bønnerup Fisk oplevede en væsentlig reduktion af affaldsvolumen med installationen af en EPS-presser

Bønnerup Fisk har et stærkt ønske om at have en grøn profil, hvilket EPS-presseren fra Bramidan er med til at opnå. Komprimeringen af de brugte flamingokasser har desuden frigivet en masse plads.
 • Medarbejder fra Bønnerup Fisk iført blåt plastforklæde pakker fisk i kasser
 • Cykler parkeret foran indgangen hos fiskebutikken Bønnerup Fisk
 • Kunder kigger på fisk i flamingokasser hos Bønnerup Fisk
 • Skilte viser prisen på friske fisk i butikken Bønnerup Fisk
 • Hos Bønnerup Fisk komprimerer en mand fiskekasser i en EPS presser
 • Komprimerede flamingo blokke er stablet hos Bønnerup Fisk
 • Medarbejder kører truck og flytter paller på Bønnerup Fisk lager
 • Gastruck flytter paller på opryddeligt havneområde omkring Bønnerup Fisk
Industrien
Vi bruger EPS-presseren løbende hele ugen og selv i særligt travle perioder fremstår omgivelserne pæne og ryddelige
Klaus Dethlefsen, Indehaver
Bønnerup Fisk
Dine fordele
 1. Reduktion af de samlede omkostninger til affaldshåndtering
 2. Bedre intern logistik
 3. Øget produktivitet
Venligst kontakt mig
Jeg har læst jeres kunders anbefalinger og vil gerne høre mere om affaldsløsninger fra Bramidan.

Friske fisk til turister og eksportkunder

Omkranset af vindmøller på Djurslands smukke nordkyst ligger Bønnerup Fisk. På den lille havn med udsigt til Kattegat sørger havnens eneste tilbageværende virksomhed indenfor fiskeindustrien for, at turister og de lokale beboere kan købe frisk fisk fra butikken. Ud over dette er virksomheden grossistled til en lang række kunder i Danmark, som også sælger til eksport.

Der er travlhed hos Bønnerup Fisk, og indehaver Klaus Dethlefsen har nøje noteret dagens fangst på A3 arket, som danner rammen for de handler, han skal foretage i løbet af dagen. Det er primært hummere, som der handles med og ellers sæsonens fisk.

Grøn profil med en EPS-presser

Bønnerup Fisk er meget miljøbevidste og arbejder hele tiden på at få en endnu grønnere profil. Dette var også den primære årsag til, at virksomheden investerede i en EPS-presser Model Tiger 200 M-T fra Bramidan. Hver dag håndterer virksomheden store mængder flamingokasser. Kasserne optog meget plads indendørs, og udfordringen var også, at kasserne ved ompakning og opbevaring udendørs blev taget af vinden, fløj væk og fik området på havnen til at fremstå mindre præsentabelt. ”Vi har også en interesse i, at havnen fremstår pæn for de turister og kunder, som besøger området”, siger indehaver Klaus Dethlefsen.

Nu fylder affaldet kun en tiende-del

De brugte flamingokasser bliver efter en tur i EPS-presseren til hårdt komprimerede blokke, der kan stables og sælges videre til renovatøren. I dag står presseren placeret i et særskilt lokale, hvor der nu både er plads til maskine, emballage og de færdige paller med stakkede EPS-blokke. ”Vi har oplevet en væsentlig reduktion i volumen af vores affaldsmængder”, udtaler Klaus Dethlefsen. ”Vi bruger EPS-presseren løbende hele ugen og selv i særligt travle perioder fremstår omgivelserne pæne og ryddelige”.

EPS-presseren har et kompakt design og kan reducere affaldsvolumen med op til 90%. Det betyder store besparelser både i forhold til transport og bortskaffelse. De færdigkomprimere blokke er nemme at håndtere og stable.

Investeringen har hurtigt tjent sig ind

Bønnerup Fisk forventer en nulløsning på forholdsvis kort sigt. ”Vi har dog ikke sat nøjagtig tid på”, siger Klaus Dethlefsen. Det var ingen økonomiske hensyn og beregninger, som gjorde, at virksomheden investerede i EPS-presseren. ”Det primære fokus er bidraget til den cyklus, som genanvender emballering, og dernæst sparet tid og plads”, afslutter Klaus Dethlefsen.

Om Bønnerup Fisk

Bønnerup Fisk I/S blev grundlagt i 1986 af brødrene Klaus og Gert Dethlefsen. Virksomheden har fysisk butik i både Bønnerup og Grenå og håndterer også grossisthandlen fra begge lokationer.