Choose language
Nyheder
8-5-2017

Hygiejnisk affalds-behandling hos Smaak & Co.

Det er en ren og hygiejnisk løsning, som passer godt til arbejdsgangene i fødevare-industrien
Gerard Stasse
Direktør
Kontakt mig snarest
Jeg vil gerne høre mere om jeres affaldsløsninger.
Skruekomprimator fra Bramidan foran produktionsbygning

En innovativ komprimator-løsning eliminerer risiko for forurening fra affald i produktionen


Den hollandske ostegrossist Smaak & Co. sælger og producerer ost. Virksomheden forsyner specialforretninger, catering, kantiner og supermarkeder med forskellige osteprodukter.

I forbindelse med en omlægning af de interne produktionsgange investerede virksomheden i en ny affaldsløsning. Nøgleordet for virksomheden var hygiejne, og Bramidan havde en hygiejnisk og fleksibel løsning, som nytænker den daglige affaldshåndtering i virksomheden: En skrue-
komprimator placeret udenfor med en affaldsskakt, som leder affaldet
direkte fra produktionen og ned i komprimatoren.

Affalds-behandling ifølge HACCPPapindpakning fra ost i skruekomprimator

I fødevare-industrien er der strenge krav til hygiejne.

I 2013 indarbejdede Smaak & Co. de strikse HACCP-kriterier i alle områder af produktionen. HACCP, som står for Hazard Analysis and Critical Control Point, er en metode til at identificere, vurdere og styre risikofaktorer i fødevareproduktionen, som kan kompromittere fødevarerne og udgøre en fare for forbrugerne.

Da Smaak & Co. flyttede ind i nye bygninger, blev også affaldshåndteringen inkorporeret i virksomhedens HACCP-program.

Innovativ og hygiejnisk løsning til fødevare-virksomheder

Tidligere blev brugt pap smidt i 1100 liters-containere inde i produktionen. Flere gange om dagen kørte de ansatte containerne ud bagved, hvor de blev tømt i en 20 m3 komprimator.
Papkasser og papindpakning fra osteproduktionen på paller
Med den nye affaldsløsning er det muligt for Smaak & Co. at håndtere alt affald indenfor. Dermed slæber de ansatte ikke forurening med ind i produktionen udefra.

Nu tømmes containerne ned i en affaldsskakt i væggen, som leder ned i skruekomprimatoren: ”Det er en ren og hygiejnisk løsning, som passer godt til arbejdsgangene i fødevare-industrien,” fortæller Gerard Strasse, direktør for Smaak & Co.

Nu presses alt affald

Affaldshåndteringen hos Smaak & Co. har gennemgået store forandringer, siden virksomheden fik sin nye skruekomprimator. Komprimatoren bruges til pap, mens virksomheden bruger to mindre vertikale ballepressere til blød plastik. For nyligt har de også investeret i en komprimator til deres øvrige restaffald.

Dermed presser Smaak & Co. alt sit affald: “Valget af en skruekomprimator fremfor en almindelig komprimator til pap har betydet, at pappet komprimeres 50% mere. Det har resulteret i store besparelser på affalds-afhentning,” afslutter Gerard Strasse.

Skruekomprimator installeret uden for produktionsbygning med skakt ind i væggen