Choose language
Nyheder
21-4-2017

Vi vil have hver en fiber tilbage

Kontakt mig snarest
Jeg vil gerne høre mere om jeres affaldsløsninger.
Genbrugsikon på en baggrund af tomme papkasser

Det var konklusionen på et nyligt afholdt forum i Bruxelles om paps rolle i den cirkulære økonomi


Den cirkulære økonomi er kendetegnet ved bedre udnyttelse af ressourcer for at mindske forbruget af naturlige mineraler og råmaterialer.

Pap-emballage er et godt eksempel på dette: papemballage indsamles efter brug, sorteres og laves om til nye papprodukter.


På det nyligt afholdte forretningsforum Circular by Nature i Bruxelles samledes repræsentanter for EU, NGO’er og den europæiske industri for at diskutere vigtigheden af at genbruge emballagemateriale. Forummet var arrangeret af EURACTIV of FEFCO, den europæiske sammenslutning af pap-producenter.

Forummet blev afholdt efter, at Europa-Parlamentet for nyligt har stemt for at øge ambitionerne for genbruget i EU, den såkaldte affaldspakke.


85 procents genbrug – men vi kan gøre det bedre!

"Papir- og papemballage er det materiale, som bliver genbrugt allermest. Faktisk genbruges 84,7 procent," fortalte Stefano Rossi, direktør for emballage hos DS Smith, under forummet, "men vi kan gøre det bedre."

Paneldeltagere diskuterer

Nøglen til at udnytte brugt pap- og papir-emballage endnu bedre er at flytte fokus fra genbrug til indsamling: "Vi har brug for hjælp fra alle institutioner og fra alle personer i Europa, så vi får hver en fiber tilbage, så vi kan genbruge den. Bedre indsamling betyder mere materiale, der bliver genbrugt. Vi er engageret – og har kapaciteten i Europa – til at genbruge op mod 100 procent af det, der bliver indsamlet," konkluderede Rossi.

Læs mere om hvordan en ballepresser kan forbedre din indsamling af pap

Lær mere om FEFCOs initiativ Circular by Nature (på engelsk)