Choose language

Historie

Bramidan startede som et lille, familieejet firma og er ekspanderet til en international virksomhed med et stærkt og populært varemærke og et globalt netværk af forhandlere.
Tænk småt
Dét, vi gør, er faktisk ret simpelt. Vi tager noget, som er unødvendigt stort, og gør det mindre.
Ja tak, venligst kontakt mig
Jeg vil gerne kontaktes vedrørende dét, jeg beskriver nedenfor.

Sådan begyndte det hele...

1975 - Landbrugsudstyr

Bramidan blev grundlagt i 1975 som en lille familieejet virksomhed, der startede med at sælge landbrugsudstyr. Det var trange tider, og Anders og Annelise Haahr Jensen, grundlæggerne af Bramidan, arbejdede hårdt for at holde virksomheden kørende.

Anders Haahr Jensen foran en grødeoptagningsmaskine Anders Haahr Jensen foran en grødeoptagningsmaskine

1981 - Den allerførste ballepresser

Den kommunale genbrugsplads i Bramming kontaktede Bramidan for at høre om de kunne designe og fremstille en vertikal presser til at komprimere pap på genbrugspladsen.
Grundlæggerne Annelise og Anders Haahr Jensen foran den første ballepresser. Grundlæggerne Annelise og Anders Haahr Jensen foran den første ballepresser.

Den allerførste ballepresser blev lavet. Samtidig besluttede Anders og Annelise at ændre kurs og begyndte at fremstille maskiner til affaldshåndtering.

Faktisk virker den første presser stadig! Ved Bramidans 25 års jubilæum i 2000 blev den placeret inde i administrationsbygningen i Bramming, hvor den stolt vises frem til kunder og besøgende.
 

1985 - Den første udstilling

Bramidan udstillede for første gang på HI-messen i Herning med tre forskellige modeller i den første serie af de velkendte gule ballepressere. Det blev en stor succes.
Anders Haahr Jensen (tv) ved siden af ballepresser installeret i Israel. Anders Haahr Jensen (tv) ved siden af ballepresser installeret i Israel.

1990 - Ballepressere til udlandet

Firmaet flyttede til nye lokaler i Bramming - Industrivej 69 - dets nuværende placering.

Produktprogrammet af vertikale affaldspressere blev introduceret i Skandinavien og Tyskland.

Bramidan fortsatte med at vokse med et internationalt netværk af forhandlere. Israel blev tilføjet til listen af eksportmarkeder og snart efter Belgien, Irland og UK.

1995 - Den gyldne ambolt

Anders Haahr Jensen modtog Dansk Smedemesterforenings Erhvervspris og fik overrakt den gyldne ambolt. Denne pris blev tildelt for hans pionerindsats indenfor udvikling, produktion og salg af miljøvenligt maskinudstyr til ind- og udland.

1998 - Affaldspressere med stærke krydscylindre

Nye ballepressere med krydscylindre og kompakt design blev udviklet for at imødekomme kundernes behov.

1999 - Kong Frederik den 9.'s hæderspris

Det eksisterende produktionsareal blev udvidet med 1800 m² montagehal og topmoderne faciliteter til sprøjtemaling. På dette tidspunkt var Bramidan repræsenteret i mere end 20 lande over hele verden.
I juni 1999 modtog Annelise og Ander Haahr Jensen en hæderspris for I juni 1999 modtog Annelise og Ander Haahr Jensen en hæderspris for "Fortjenstfuld Indsats for Dansk Eksport", som blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

1999 - Salgsafdeling i Holland

I december måned flyttede Inge Haahr Jensen, datter af Anders og Annelise, til Holland, hvor hun som salgschef stod for oprettelsen af en salgsafdeling tæt på Amsterdam. Med en lokal salgsstyrke var Bramidan nu klar til at indtage det hollandske marked.

2000 - Firmaet fejrer 25 års jubilæum

Bramidan kunne dette år fejre 25 års jubilæum, nu sammen med en medarbejderstab, der i antal var vokset betydeligt siden firmaets start. Derfor var det nødvendigt at udvide, og en ny administrationsbygning blev taget i brug.
Bramidan affaldspressere på udstlling i Japan. Bramidan affaldspressere på udstlling i Japan.

2002 - Salgsfremstød i Asien og Oceanien

Med salgsaktiviteter i Asien og Oceanien blev lande som Japan og Australien føjet til den lange liste af eksportmarkeder. 40 fods containere fyldt med ballepressere bliver løbende sendt til den anden side af kloden.

2004 - Ejerskifte

Et skifte i ejerskabet fandt sted i april 2004.
Grundlæggerne Anders og Annelise Haahr Jensen solgte aktiemajoriteten i virksomheden til investeringsselskabet Industriudvikling og CEO Henrik Dueholm Madsen og hustru.

2007 - Lancering af horisontale pressere

Et serie af horisontale kanalballepressere med automatisk binding blev introduceret.

2008 - Salgsafdeling i Polen

En salgsafdeling blev oprettet i Polen med Rafal Sukiennik som salgschef. Kontoret blev placeret i Krakow med et salgsteam, der arbejder med salg og service over hele landet.
Ballepresser med unik automatisk dør, som vi har søgt patent på. Ballepresser med unik automatisk dør, som vi har søgt patent på.

2010 - Ny generation af affaldspressere

Maskinerne i B-serien og X-serien af vertikale pressere blev redesignet med nye funktioner, kortere cyklustid, ekstra lavt støjniveau og nyt udseende.

2012 - Salgsafdeling i Chicago

En salgsafdeling blev oprettet i Chicago med Kristian Buur som salgschef. Han tager sig af salg og service af ballepressere, der er specielt udviklet til de krav, kunderne har på det amerikanske marked.

2012 - Salgsafdeling i Frankrig

I Frankrig blev den tidligere forhandler Axiome udvalgt som officiel Bramidan salgsafdeling med Philippe Missonier som salgschef.

2015 - Ændring i ejerskabet

SE Blue Equity er nye aktionærer i Bramidan sammen med CEO Henrik Dueholm Madsen og grundlægger Anders Haahr Jensen.

2015 - Firmaet fejrer 40 års jubilæum

Fredag den 9. april 2015 kunne Bramidan fejre 40 års jubilæum. I den anledning er der lavt en video, der fortæller Bramidans historie. Du kan se den her: