Nyheder fra Bramidan


Varmeteamet fik en grønnere profil med sortering og komprimering af affald

29 januar 2021

Firmaet har stor succes med at opsætte miljøvenlige varmepumper til luft-til-luft og luft-til-vand ude hos deres kunder. Dette har også medført ekstra affaldshåndtering, da montørerne tager tom emballage med retur fra kunderne.

Succes med varmepumper gav udfordring med ekstra affaldshåndtering

- og en indgangsvinkel til en mere miljøvenlig løsning

Hos Varmeteamet har de meget travlt. De opsætter miljøvenlige varmepumper hos private kunder og virksomheder. Som del af deres service tager de 14 montører den tomme emballage og gamle varmepumper med retur. Håndteringen af den store mængde ekstra affald fra de nye varmepumper blev en udfordring.

En masse affald, som blev smidt usorteret i en stor udendørs maxi-container og sendt til forbrænding. Direktør Michael Grandahl Jacobsen kunne se, at dette ikke var en holdbar løsning for firmaet med de miljøvenlige produkter. Denne udfordring er nu løst med to Bramidan ballepressere, en der komprimerer pap og en der komprimerer plastfolie, og en granulator der granulerer flamingo.

Medarbejderne hos Varmetemaet er blevet rigtig dygtige til at sortere affald til genanvendelse. De forstår, at det giver firmaet en grønnere profil og hjælper miljøet og klimaet på den lange bane. De færre transporter af affald har samtidig også en positiv effekt på CO2 regnskabet.

To ballepressere og en granulator på lageret hos Varmeteamet

”Nu kan vi snart ikke blive mere miljørigtige. Det er det helt rigtige signal at sende ud til vores kunder! Det er fedt at kunne gøre en forskel, og jeg ved nu, at mine medarbejdere gør en aktiv indsats hver dag med at sortere affald."

— Michael Grandahl Jacobsen, Direktør Varmeteamet

Michael Grandahl Jacobsen foran Bramidan ballepresser

Genanvendelse af affald blev til en økonomisk gevinst

Med rådgivning fra en af Bramidans konsulenter fik Varmeteamet installeret en model B20 pappresser, til at komprimere små og store papkasser, og en B4 plastpresser til plastfolie. Desuden hjælper en granulator med at neddele og minimere volumen af de flamingo dele, der er anvendt som beskyttelse i emballagen af de nye varmepumper.

Det har betydet en økonomisk gevinst for virksomheden at investere i den nye affaldsløsning. De sparer dyr containerleje og tømning af den tidligere maxi-container. Istedet giver de komprimerede pap- og plastballer en indtægt, når de sendes til genanvendelse.

Udfordringer

  • stop Affald blev ikke sorteret, sendt til forbrænding
  • stop Dyr leje og tømning af udendørs container

Maskiner valgt

Pappresser model B20 - til pap

Plastpresser model B4 - til plastfolie

Granulator - til neddeling af flamingo

Fordele

  • done Grønnere profil, affald sorteres og genanvendes
  • done Komprimering sparer plads
  • done Færre transporter af affald, mindre CO2 udledning

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Vil du vide mere om Bramidan og vores affaldspressere? Ring eller skriv til os.

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og se, hvilken salgskonsulent der kører i dit område. Ring eller skriv til ham, så vil han hjælpe dig.

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up