Ofte stillede spørgsmål – Andet komprimeringsudstyr

Følgende spørgsmål bliver ofte stillet om vores komprimeringsudstyr:

Mange mennesker ved ikke, at polystyren kan genanvendes. Men det kan det. Meget let endda.

Højt komprimeret polystyren er nemt at forvandle til nyt plastik eller skumprodukter. Polystyren genbruges i næsten ethvert plastikprodukt, du kan forestille dig, fra mobiltelefoner, højtalere, fjernsyn og legetøj. At genbruge polystyren er meget billigere – og mere miljøvenligt – end at producere nyt plastik.

Det betyder at polystyren er en efterspurgt vare i f.eks. Kina, hvor der bruges rigtig meget plastik i produktionen.

En EPS-granulator neddeler polystyrenet til fine granulater. Det reducerer volumen af polystyrenet med en tredjedel.

Granulatoren er udstyret med en pose inden i maskinen, som opsamler polystyrenet. Posen er nem at udskifte og opbevare, indtil det kan sendes til genanvendelse.

Maskinen er udstyret med en kværn. Kværnen har to rotorblade med knive. Rotorerne roterer med høj hastighed og i modsat retning. Dermed neddeler de effektivt materialet til granulater.

Med en EPS-presser kan du reducere volumen af dit polystyren og ekspanderbart plastik med op til 90%.

Polystyren og andre ekspanderbare materialer består af omtrent 98% luft. EPS presseren deler polystyrenet til små fine granulater og forvandler granulaterne til blokke, som er lette at stable på en palle.

Processen foregår således: Granulaterne kommer ind i presseren via en snegl. Inde i presseren er der et modtryk, som skaber friktion og dermed varme. Varmen fra friktionen smelter granulaterne en lille smule. Det fjerner luften og reducerer deres størrelse. De smeltede granulater klistrer sammen og presses sammen til blokke.

Ved at volumen reducere dit EPS materiale, bliver det rentabelt at transportere over længere afstande.

Som tommelfingerregel kan du smide alle de typer af polystyren, som du kan brække med hænderne, i din granulator.

Til polystyrenprodukter, der er mere hårdt komprimeret, f.eks. isoleringsplader, som indeholder brandhæmmere, XPS eller vådt polystyren, skal du bruge en EPS presser.

Maskinen er udstyret med en måler, som måler densiteten af polystyren og automatisk tilpasser maskinens opsætning, så det passer til densiteten af den EPS, du smider i.

Granulatoren kan håndtere selv meget store stykker EPS, uden at du behøver at brække dem i mindre stykker først. Åbningen måler 548 x 552 mm.

Både manuel og automatisk ifyldning er muligt. Hvis du håndterer meget store mængder polystyren, er det muligt at tilknytte et transportbånd eller en ventilator til at automatisere ifyldningen.
Hvis du har behov for ifyldning med transportbånd, bør du overveje en EPS-presser.

Den høje ifyldningsåbning er et spørgsmål om sikkerhed. Højden beskytter dig fra at komme i kontakt med neddeleren og andre bevægelige dele inde i maskinen.

Polystyrenblokkene er produceret specifikt til at blive genanvendt. Derfor kan du sælge dem til din lokale genbrugsvirksomhed. Hvis ikke, kan vi sætte dig i kontakt med virksomheder som køber polystyrenblokke til genbrug.
Kontakt os venligst, hvis du har brug for hjælp til at komme af med dine polystyrenblokke.

Polystyren er et inaktivt materiale, som ikke nedbrydes. Derfor er det vigtigt, at du håndterer dit polystyren ansvarligt.

Hvis du håndterer meget polystyren, kan du spare mange pege på din samlede affaldshåndtering ved at komprimere dit polystyren. Komprimeret polystyren fylder mindre, og derved kan du spare penge på affaldsafhentninger og containerleje – og du tager ansvar for miljøet.

Det kommer an på mængden og typen af dit polystyren.

Vores maskiner er meget hårdføre. De er bygget med forstærkede og rustafvisende elementer, som forlænger maskinens levetid.

Vores tømmesystem passer til standardcontainere op til 1100 liter.

Ja, det kan du. Hvis blot containerens kant matcher tømmesystemets krav om udformning og højde, kan du bruge et Bramidan tømmesystem.

keyboard_arrow_up