Ofte stillede spørgsmål – Dit affaldsmateriale

Kunder stiller ofte disse spørgsmål om at håndtere forskellige affaldsmaterialer:

Ja, det kan de. Meget nemt endda.

Når det ikke er vådt eller forurenet af mad eller andet, kan pap genanvendes. Faktisk kan pap genanvendes mange gange. Noget pap er lavet af næsten 100% genanvendt materiale, men det meste pap er lavet af 70% til 90% genanvendt materiale.

Når det brugte pap ankommer til papirfabrikken, sorteres det, inden det bliver skåret i bittesmå fine strimler, som blandes med vand og kemikalier. Kemikalierne nedbryder fibrene i pappet, så det danner en grødlignende substans. Denne papirgrød kaldes pulpen.

En grundig filtreringsproces renser pulpen for tape, lim, klips, farve og blæk.

Den rene pulp lægges til tørre. Når det tørrer, bliver det til stive plader. De stive plader limes derefter sammen for at lave nyt pap, f.eks. papkasser og emballage.

At genbruge pap er en nem måde at reducere den miljømæssige belastning. Det reducerer også produktionsomkostningerne af nyt pap, fordi det ikke kræver nye materialer og unødvendig energi at producere nye papkasser.

Du kan komprimere tør blød plastik i alle vores maskiner. Valget af presser afhænger af hvor meget affald du har og hvor meget det fylder.

Blød plastik er et værdifuldt genanvendeligt materiale. Det findes i mange forskellige produkter, men størstedelen findes som husholdningsfilm eller indpakningsmateriale til varer, som leveres på paller, bæreposer og affaldssække.

Prisen for en balle blød plastik afhænger af renheden af materialet, hvilket betyder, at jo bedre det er sorteret, jo højere værdi har det.

Vores serie af små pappressere optager ikke meget plads, og du kan nemt smide hele skotøjsæsker og æsker fra støvler direkte i den.

Du kan se dimensionerne for ifyldningsåbningerne for de enkelte ballepressere under produktspecifikationerne.

Hvis du sælger frugt og grøntsager, kan du nemt komme af med de store transportkasser i vores serie af mellemstore affaldspressere. De kan rumme de største transportkasser og stabelkasser til frugt og grøntsager.

Du kan se dimensionerne for ifyldningsåbningerne for de enkelte ballepressere under produktspecifikationerne.

Vores bredeste pappresser, B30 Wide, kan rumme tomme kasser fra f.eks. fladskærmsfjernsyn, og du behøver ikke skære dem op først. Tjek størrelsen på ifyldningsåbningerne for hver maskine under produktspecifikationerne.

Det må du godt, men dine arbejdsgange bliver mere effektive, hvis du smider hele papkasser i ballepresseren. På den måde optimerer du din tid, og du får en balle med en højere komprimeringsgrad.

Ja, du sagtens bruge den samme maskine til både pap og blød plastik – men ikke på samme tid. Vi anbefaler, at du sorterer dit affald og laver separate baller.

Brug affaldsstativer til at sortere og opsamle din bløde plastik, mens du komprimerer pap. Når du har samlet nok plastik, kan du lave en plastikballe.

Ja, det kan du. Ballepressere fra vores X-serie kan komprimere plastikflasker.
Plastikflasker laves oftest af PET, men du kan også finde PET i mange take away-kopper og mindre bøtter til mad.

Før du komprimerer dine plastikflasker, skal du perforere dem eller tage låget af. Hvis du ikke gør det, vil de indeholde meget luft og ballen vil ikke blive lige så fast og kompakt.

For at gøre den færdige balle mere stabil, når du komprimerer plastikflasker i en vertikal ballepresser, anbefaler vi, at du lægger et stykke pap i bunden og i toppen af den færdige balle.

Ja, du kan bruge en ballepresser til at komprimere let metal som f.eks. konserves- og øldåser.

Du skal bruge en ballepresser med et stort pressetryk for at komprimere tomme dåser. Det er vigtigt, at materialet komprimeres hårdt allerede fra første pressetryk. Ballepressere fra vores X-serie har alle lang slaglængde, hvilket gør dem velegnet til at komprimere dåser.

Vi anbefaler, at du lægger et stykke pap i bunden og toppen af ballen for at gøre den stabil. Det kan også være en fordel at pakke ballen ind i plastik, når den er færdig.

Alle typer dåser! Du kan komprimere aluminiumsdåser, konservesdåser, malerbøtter etc. Alle typer dåser med farligt og ufarligt indhold op til 30 liter; men du kan ikke komprimere spraydåser.

Nej, du skal ikke rengøre dåserne før du komprimerer dem. Det vigtigste er, at de er tomme.

Vi tilbyder dog også ballepressere med et dræningssystem og opsamlingsbakke til overskydende væske fra dåser. For at forlænge maskinens levetid kan du også overveje en galvaniseret model.

Ja, det kan du. Vores tøndepresser er udviklet til at komprimere olietønder og andre tønder op til 200 liter.

Pigge i pressepladen punkterer tønden og fjerner luft, hvilket sikrer en komprimeringsratio på op til 90%.

Nej, du behøver ikke rengøre tønderne før du komprimerer dem. Du skal blot sikre dig, at de ikke indeholder overskydende og potentialet eksplosivt og farligt materiale.

Ja, du kan komprimere aluminiumsaffald i vores X30 og X50 ballepressere.

For at få den tætteste baller er det vigtigt, at aluminiummet komprimeres hårdt allerede fra første pressetryk. Vores ballepressere i X-serien har lange interne cylindre og kan nå bunden af presseren med meget stor kraft. Det kaldes lang slaglængde. Resultatet er optimalt komprimeret aluminiumsaffald, selv hvis presseren er næsten tom.

Læg et stykke pap i bunden af maskinen inden du fylder affald i og læg et stykke pap på toppen af den færdige balle for at gøre den stabil. Nogle gange kan det også være en god idé at pakke den færdige balle ind i plastik.

Vi tilbyder et dræningssystem, der kombinerer komprimering og dræning. Det kan være en rigtig god løsning, hvis du håndterer affald, som indeholder overskydende væske, f.eks. konservesdåser, sodavands- og øldåser eller plastikflasker.

Den nederste låge er forseglet for at forhindre sprøjt og lækage. Du kan læse mere om vores dræningsløsninger.

Hvis du komprimerer meget overskydende væske og vil forlænge din pressers levetid, så kan du vælge en galvaniseret maskine.

Det er vi nødt til at undersøge nærmere ud fra det specifikke materiale. I nogle tilfælde er det muligt i vores X-modeller. Dog skal det nok neddeles til mindre stykker, før det komprimeres.

Ring gerne til en af vores dygtige konsulenter og få en snak om dit specifikke behov og materiale.

keyboard_arrow_up