Ofte stillede spørgsmål – Horisontale ballepressere

Kunder spørger ofte om følgende om vores horisontale ballepressere:

Den største forskel mellem de to affaldspressere er retningen, de presser i.

Vertikale ballepressere komprimerer affaldsmaterialet med en nedadgående kraft. Genanvendelige materialer smides ind i et kammer, og en presseplade bevæger sig fra toppen af kammeret ned mod bunden og presser materialet sammen. Når pap- eller plastikballen er færdig, tippes den ud på en palle og køres væk.

Horisontale ballepressere komprimerer materiale anderledes end vertikale ballepressere. Det genanvendelige materiale smides i den horisontale pappresser gennem en tragt og en presseplade fra siden komprimerer affaldet gennem en kanal, indtil der er en færdig balle. Ballen afbindes automatisk med ståltråd og skubbes ud af maskinen på to styreskinner.

Hvad angår affaldstyper og affaldsvolumen kan de to pressertyper håndtere mange af de samme materialer. Horisontale ballepressere producerer større baller og kan håndtere en større mængde affald dagligt end vertikale ballepressere. Ydermere kan horisontale affaldspressere tilknyttes automatiseringsanlæg, som f.eks. transportbånd, neddelere og luftsystemer. Det betyder større frihed for kunden, fordi det kræver færre mandetimer at betjene.

Vertikale ballepressere på den anden side fylder meget mindre end horisontale ballepressere, hvilket giver dem flere anvendelsesmuligheder, fordi de er lette at installere.

Når du skal beslutte, hvilken ballepresserløsning du skal vælge, er der mange spørgsmål at svare på. Kontakt vores konsulenter – de sidder klar til at hjælpe dig med at finde den type ballepresser, der bedst passer til din virksomheds individuelle behov.

En horisontal ballepresser kan bruges til at komprimere bløde materialer som pap, papir og neddelt plast og PET.

Størrelsen på ballerne afhænger af ballepresseren. Du kan se de enkelte produktspecifikationer her:
Ballevægten varierer afhængigt af maskinmodellen og materialet. Du kan forvente en ballevægt på mellem 200 og 300 kg i den mindste model og 350 - 450 kg i den største model.

Generelt giver plastik de tungeste baller og pap giver de letteste baller.

Alle vores horisontale kanalpressere har automatisk balleafbinding og ballelængden kan tilpasses dit behov og præferencer.

Vi tilbyder en række ifyldningsmuligheder til vores horisontale ballepressere afhængigt af dit behov, f.eks. ifyldning fra begge sider, bagfra og fra toppen. Både manuel og automatisk ifyldning er mulig.

Kontakt et medlem af vores salgsteam for at lære mere om de mange ifyldningsmuligheder.

En horisontal ballepresser er meget nem at betjene, men en kort oplæring i korrekt brug af maskinen er nødvendig. Vi anbefaler, at en medarbejder udpeges til ’superbruger.’ Superbrugeren kan således oplære andre medarbejdere i korrekt brug af maskinen for at undgå maskinnedbrud. Superbrugeren bør også oplæres i og være ansvarlig for vedligeholdelse og lette reparationer.

Cyklustiden er tiden fra presset startes og indtil pressepladen er tilbage på plads øverst i kammeret, og du kan fylde mere affald i presseren. Cyklustiden afhænger af maskintypen og kan være så kort som 24 sek.

Du kan placere din horisontale ballepresser både indendørs og udendørs. Maskinen kræver et fast underlag, f.eks. cement eller asfalt, som kan holde til maskinens vægt.

Hvis du stiller din horisontale ballepresser udendørs, anbefaler vi, at du stiller den under et tag for at beskytte den mod vejr og vind.

Vores dygtige salgskonsulenter kan hjælpe dig med at finde det bedste sted at placere maskinen.

keyboard_arrow_up