Ofte stillede spørgsmål – Installation & betjening

Spørgsmål om at installere og betjene vores maskiner inkluderer:

De interne arbejdsprocesser, affaldsstrømmen i din virksomhed og den data, der er tilgængelig på din nuværende affaldshåndtering, er med til at afgøre det bedste sted at placere din maskine. Det vigtigste er, at du placerer din ballepresser, så du kan sortere og komprimere dit affald tættest ved affaldskilden.

Vores konsulenter kan hjælpe dig med at finde det bedste sted at installere din ballepresser.

Ballepresseren skal helst placeres indendørs. I nogle tilfælde kan den placeres udendørs, men maskinen skal placeres så den ikke får direkte vand, sne o.lign.

Du skal også være opmærksom på, at vedvarende kulde kan påvirke maskinens ydeevne. Hvis du vil placere ballepresseren et sted hvor det er meget koldt, f.eks. et fryserum, kan potentielle problemer med maskinens ydeevne afhjælpes med en særlig motorolie.

Lad gerne en af vores konsulenter vejlede dig, hvis du ønsker at stille din ballepresser udenfor eller et sted hvor det er koldt.

Alle vores maskiner er behandlet mod rust. En lakering af høj kvalitet styrker og beskytter malingen og modvirker rust og afskallende maling.

Bramidan ballepressere er meget sikre at betjene. Sikkerheden omkring vores løsninger lever op til den højeste standard. Vores maskiner overholder alle den højeste europæiske sikkerhedsstandard EN16500.

Alle bevægelige dele er placeret inde I maskinen for at beskytte brugeren. Udsmidning af den færdige balle sker med en sikker to-knaps-betjening, hvor brugeren står sikkert på siden af maskinen.

Alle vores maskiner må betjenes af alle – også af personer under 18 år. Ansatte skal blot have en kort introduktion, før de kan bruge maskinen sikkert.
Dog skal man, efter krav fra Arbejdstilsynet, være over 18 år for at tømme en ballepresser.

En lampe på forsiden af ballepresseren blinker, når presseren er fuld. Det er en lille orange lampe, som sidder lige under startknappen. Derudover bliver pressepladen nede på ballen, når den er klar og forhindrer dermed at du kan smide mere i presseren, når den er fuld.

Du kan også tilføje BRA-IN-løsningen til din maskine og få automatisk besked, når ballepresseren er fuld. Du modtager en e-mail eller en SMS, når en balle er klar til at blive afbundet. Med BRA-IN-løsningen kan din renovatør også få automatisk og direkte besked, når et aftalt antal baller er klar til at blive afhentet.

Læs mere om fordelene med Bramidans intelligente monitoreringsløsning BRA-IN.

Ja. Alle vores vertikale ballepressere kræver manuel afbinding. Afbindingen er dog nem med vores unikke afbindingssystem og tager kun få minutter.

Afbinding af en pap- eller plastikballe er rigtig nemt med vores specielle afbindingssystem. Systemet betyder, at hele afbindingsprocessen foregår fra maskinens front.

1. Når ballepresseren er tom, trækker du snoren langs rillerne i kammeret og binder dem med en løkke under den nederste låge.
2. Lav en pap- eller plastikballe
3. Træk snorene fra bagerst i kammeret frem og ned foran ballen. Husk at de skal være lange nok til at binde en knude med den løkke, du lavede tidligere.
4. En kniv sidder fastmonteret på presseren, så du nemt kan skære snoren.
5. Ballen bindes med simple knuder.
6. Smid ballen ud og forbered snorene til den næste balle.

Alle vores vertikale ballepressere kræver manuel afbinding. Automatisk afbinding er kun tilgængelig på vores horisontale ballepressere.

Hvor mange baller du kan producere i timen afhænger af maskinen. Du kan producere 3-4 baller pr. time i de små maskiner, men mindre end to baller pr. time i de store maskiner.

Pressecyklusserne i vores maskiner er meget hurtige. De varer fra blot 18 sekunder og op til 51 sekunder for de allerstørste maskiner.

Vores ballepressere er ekstremt støjsvage. De er udstyret med avancerede strømforsyninger, som gør dem blandt de mest støjsvage ballepressere på markedet. I gennemsnit støjer vores maskiner lige så meget som en printer eller almindelig samtale. Det betyder, at de sagtens kan placeres tæt på arbejdsområder uden at påvirke arbejdsmiljøet negativt.

Alle ballepresserne i vores serie af små ballepressere bruger 1x230V, som gør dem nemme at installere.

Vores lille model X10 bruger 3x400V som standard, men kan også fås til 1x230V.

Vi kan ændre strømforsyningen til at passe til de fleste behov. I nogle tilfælde kan vi også ændre en trefaset-strømforsyning til enkelt-fase.

Lad vores salgsteam hjælpe dig med at finde en løsning, der imødekommer dine krav.

Vores maskiner fra B-serien kan alle placeres helt op ad væggen. Al betjening foregår fra maskinens front. Maskinerne fra vores X-serie har båndrullerne placeret på bagsiden, men dem kan vi flytte op på toppen af maskinen. Så kan du skubbe ballepresseren helt op ad væggen.

Nej, vores maskiner er af meget høj kvalitet og designet til at kræve et minimum af vedligeholdelse og have lave omkostninger.

For at holde en høj værdi på dit udstyr og undgå problemer med din maskine i mange år frem, anbefaler vi en serviceaftale. Vi tilbyder forskellige servicepakker – fra det årlige lovpligtige sikkerhedstjek, som sikrer, at dit udstyr overholder de gældende regler for funktion og sikkerhed, til en fuldserviceaftale, som inkluderer alt.

Lær mere om vores forskellige serviceaftaler.

Når vi foretager et olieskift på din maskine, renser vi olien rigtig grundigt for mikropartikler, før vi tilsætter den til maskinen igen. På denne måde er der praktisk talt ikke noget oliespild, fordi alt olien genbruges.

Det kan være muligt, men det afhænger af dimensionerne og maksimum belastningen af din elevator.

Hvis du planlægger at transportere maskinen med elevator, så skal du huske at tage højde for transportindpakningen. Ballepresseren leveres ikke på en palle, fordi der er bygget løfteriller ind i maskinen. Lad os gennemgå problemstillingen sammen med dig, for at sikre, at det kan lade sig gøre. Når vi transporterer ballepressere fra vores B-serie, er det muligt at lægge cylinderen ned for at gøre maskinen så lav som muligt. Det kræver dog ekstra tid med en tekniker.

keyboard_arrow_up