Ofte stillede spørgsmål – Vertikale ballepressere

Dette er spørgsmål, som ofte bliver stillet om vores vertikale ballepressere:

En ballepresser er en maskine, som bruger ekstrem kraft til at komprimere løst og omfangsrigt genanvendeligt affaldsmateriale til en kompakt balle.

Du åbner lågen og placerer dit løse pap eller bløde plastaffald i presserens kammer. Når du lukker lågen og starter maskinen, kører maskinens presseplade ned og presser materialet sammen i bunden af kammeret. Lågen og kammeret er udstyret med modhager, som sørger for, at materialet ikke ekspanderer inde i maskinen, når pressepladen kører op igen. Det gør ballen så fast og kompakt som muligt.

Fyld dit affald i presseren, indtil du har komprimeret nok materiale til at lave en balle. Ballen afbinder du manuelt med bånd eller ståltråd. De færdige baller har forskellige størrelser, afhængig af hvilken model ballepresser du har. Når den færdige balle er afbundet, bruger du en sikker to-hånds betjening til at vippe den ud på en palle placeret foran maskinen. Dernæst kan du med en palleløfter kører den komprimerede balle væk til opbevaring på lageret, indtil affaldsselskabet henter den.

Med en ballepresser kan du sortere dit affald direkte ved affaldskilden. Ballerne er lette at håndtere og optager meget lidt plads sammenlignet med ikke-komprimeret affald. De er også nemmere at transportere og bortskaffe til genanvendelse.

Vi tilbyder et bredt sortiment af ballepressere, som passer til din virksomheds individuelle behov med udgangspunkt i affaldstype, mængde, størrelse og krav til brugervenlighed.

Vores salgskonsulenter sidder klar til at rådgive dig om hvilken type presser, der bedst imødekommer din virksomheds behov. Ring og få en snak med dem allerede i dag!

Der findes forskellige maskiner til forskellige affaldsmaterialer – og du bliver måske overrasket over, hvor mange forskellige materialer du rent faktisk kan komprimere i en ballepresser.

Vi tilbyder maskiner til at komprimere:

• Pap og papir
• Blød plastik og plastikemballage
PET-flasker
• Plastikbakker og -bøtter
• Aluminium og folie, f.eks. sodavandsdåser og konservesdåser
• Fibermaterialer som bomuld og uld
• Ståltønder
Ekspanderet plastik (EPS)
• Diverse produktionsaffald
• Husholdningsaffald
• Finskåret affald

Snak med en af vores konsulenter om en løsning til din specifikke affaldsstrøm.

Hvilken type udstyr du har brug for, afhænger af en række faktorer: Hvor meget affald du (ca.) genererer dagligt, hvilket materiale det er og volumen af materialet. Et andet vigtigt punkt er at finde ud af hvor meget plads du har til rådighed til en affaldsløsning.

Denne information, kombineret med din virksomheds struktur og jeres interne arbejdsprocesser, danner grundlaget for hvilken affaldsløsning, der er det bedste match for dig og din virksomhed.

Vores dedikerede team af konsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at træffe denne beslutning.

B-serien af pressere er velegnet til at komprimere pap, papir og tør blød plastik. Alle pappressere fra B-serien er kendetegnet ved et klassisk design med cylindre på toppen.

X-serien er vores serie af ekstra kraftfulde maskiner, som er velegnet til mange typer affaldsmaterialer. Disse maskiner har en lav totalhøjde på grund af de interne krydscylindre, hvilket gør pressere fra X-serien lette at installere. Derudover har X-serien et af de laveste støjniveauer på markedet – en væsentlig bonus for dine ansatte og for arbejdsmiljøet.

Vores B-serie-ballepressere kan bruges til at komprimere pap, papir og tør blød plastik.

Vi anbefaler, at du altid rådfører dig med et en konsulent, før du begynder at komprimere andre materialer i presseren.

Vores X-serie-ballepressere kan komprimere mange forskellige materialer. Udover pap, papir, og tør blød plastik kan de også bruges til sække, plastikflasker, ekspanderbart plastik, aluminiums- og konservesdåser.

Spørg et medlem af vores salgsteam til råds, hvis du ønsker at komprimere andre materialer i din ballepresser.

Ja det kan du. Vi tilbyder ballepressere med en automatisk dør.

Den Automatiske Dør er en unik glidelåge, som lukker og åbner automatisk efter hver pressecyklus. Når du er færdig med at fylde materiale i pressekammeret, trykker du på startknappen. Døren lukker automatisk og åbner igen, når pressecyklussen er færdig.

Dermed er kammeret altid åbent og klart til ifyldning. Resultatet er en hurtig og rationel affaldshåndtering uden behov for at åbne døren manuelt, når du har hænderne fulde.

Vores Vippedør er specielt udviklet til at håndtere plastikflasker.

Vippedøren fungerer som en sliske og gør det nemt at smide flaskerne direkte i presseren, enten enkeltvis eller i fulde sække.

Vi har forskellige dørtyper, der ikke åbner udad. Den Vertikale Dør til vores B-serie er manuel og åbner vertikalt opad for at give dig mere plads rundt om presseren – og fri adgang til kammeret fra begge sider.

Den Automatiske Dør til vores X-serie er fuldautomatisk og åbner vertikalt nedad. Den forbliver åben og er en glimrende løsning til hurtig og nem ifyldning.

Disse dørtyper er især velegnede, hvis du skal installere ballepresseren på et smalt sted, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Hvis du komprimerer pap og plastik med lav densitet, kan du forvente en komprimeringsgrad på 10:1.

Ja, modellerne B3 og B4 er de rigtige maskiner til det. Vi kan indstille maskinen til at lave små baller, som ikke vejer mere end 25-30 kg.

Vores serie af Store Ballepressere – modellerne B30 Wide, B50, X50 og B50 XL - producer baller, som vejer 400 kilo alt efter materialet.

Vores maskiner har ikke indbygget vægt. Dog svinger størrelsen og vægten af ballerne ikke ret meget og vil typisk altid være stort set det samme.

Derudover tilbyder vi vores BRA-IN-løsning, et intelligent monitoreringsværktøj, hvor du kan se din pressers balleproduktion og lave rapporter over hvor mange og hvor tunge baller din renovatør afhenter. På den måde kan du holde styr på hvor mange baller du producerer hver uge eller måned.

Ja, det har vi, men andre farver er specialordrer og koster derfor lidt mere. Du kan få din ballepresser i alle RAL-farver.

Farven på vores ballepressere er en sikkerhedsgevinst. Ifølge grundlæggende human biopsykologi fanger gul vores opmærksomhed mere end nogen anden farve. Den gule farve på vores ballepressere betyder altså, at de er nemme at få øje på i alle typer arbejdsmiljø, hvilket reducerer risikoen for ulykker.

Vores pappressere er overordnet meget støjsvage. De kan placeres direkte i arbejdsmiljøet uden at have nogen negativ effekt.

Støjniveauet for vores B-serie-ballepressere er meget lavt. Op til 68 decibel – det samme som et air conditioner-anlæg eller en støvsuger.

For et ekstra lavt støjniveau skal du prøve vores X-serie. De har alle et ekstra lavt støjniveau, op til 59 decibel. Det samme som almindelig dagligdagssamtale.

Størrelsen og vægten af ballen afhænger af affaldstypen og størrelsen på din maskine.

Vores små maskiner laver baller, der er nemme at håndtere. Pressermodellerne B3 og B4 kan endda indstilles til at lave baller, der ikke vejer mere end 25-30 kilo.

Baller fra vores serie af små ballepressere vejer mellem 30-100 kilo (for pap) og 40-130 kilo (for plastik). Baller i den størrelse kan nemt flyttes fra presseren med en ballevogn eller sækkevogn. Du skal blot smide ballen ud på vognen og flytte den.

Ballerne i vores mellemstore pressere passer på en standard europalle. De vejer mellem 200-350 kilo (for pap) og 250-450 kilo (for plastik), og du skal bruge en palleløfter eller gaffeltruck til at fjerne dem fra presseren.

Vores største ballepressere komprimerer baller op til 600 kilo (for pap) og op til 650 kilo (for plastik).
Hvis du vil kende de præcise mål på ballerne, skal du kigge i de maskinspecifikke tekniske specifikationer.

keyboard_arrow_up