Nyheder fra Bramidan


Håndtering af byggeaffald – hvordan gør man det nemmere og mere effektivt?

10 januar 2022

Byggebranchen genererer mange forskellige affaldsfraktioner. Det er omfangsrigt affald som plastaffald, polyurethanskum, polystyrenplader (EPS), papkasser og plastfolie. Når det er sagt, hvordan kan man så optimere affaldshåndteringen i byggebranchen?

Bramidan ballepresser B30 i byggebranchen

BDO registeret - regler for affaldshåndtering i byggebranchen

Ifølge databasen skal entreprenørvirksomheder registrere og håndtere alt affald, der genereres under byggeri, renovering og nedtagning af bygninger og projekter med infrastrukturen. Dette omfatter alle affaldstyper fra gruppe 17: Murbrokker, beton, puds, asfalt, træ, metal, glas og plastaffald.

Mens processen med at genbruge mineral- eller olieaffald handler om at hælde det i store beholdere og transportere dem til særlige lagerpladser, kræver de resterende affaldstyper, som for eksempel store papkasser eller mindre plastikflasker, en lidt anden tilgang.

Håndtering af byggeaffald er ikke længere et problem!

Hovedentreprenører og andre virksomheder, der opererer i byggebranchen, står hver dag over for et væld af logistiske udfordringer relateret til affaldshåndtering. Ikke alene genererer de enorme mængder forskelligt affald, de skal også finde ud af en effektiv håndtering af det. Hvordan reducerer du volumen af den samlede mængde af pap, plastfolie og hård plast?

Svaret er komprimering. Ved at komprimere affald i en pålidelig ballepresser eller komprimator kan virksomheder i byggesektoren forbedre driften væsentligt, optimere logistiske processer og minimere den nødvendige arbejdsbyrde til bortskaffelse af byggeaffald.

Desuden giver komprimering af affald med en ballepresser eller en komprimator dig mulighed for at opnå sekundært råmateriale af høj kvalitet, som kan være en ekstra indtægtskilde for virksomheden.

Med den lavest mulige TCO (Total Cost of Ownership) gør Bramidans maskiner det nemt at budgettere med de samlede omkostninger ved at eje og benytte en ballepresser eller komprimator.

Denne type udstyr kan bruges af udviklere, producenter af byggematerialer, distributører og hovedentreprenører.

Bramidan ballepresser komprimerer skummateriale i en virksomhed i byggesektoren

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige maskine, der passer til dine behov?

For virksomheder, der opererer i byggebranchen, kræver processen med at vælge en affaldskomprimeringsmaskine en grundig analyse af dine behov og forventninger sammenlignet med den type udstyr, der er til rådighed.

Vertikale ballepressere

Vertikale ballepressere er gode til at komprimere forskellige typer affald, herunder pap, papir, blød plast, aluminium og hårdere plast som PET-flasker. Samtidig er disse maskiner intuitive og nemme at bruge. De kan endda passe ind i områder med rumlige begrænsninger, såsom lavt til loftet eller små lagerrum.

Blandt de anbefalede løsninger er en af de mest populære i branchen vores papballepresser B30 Wide. Den brede ifyldningsåbning passer til store og ellers uhåndterlige papkasser, plastikdunke og krympefolie. Denne højeffektive ballepresser kan nemt producere op til 500 kg papballer.

RUNI skruekomprimator

En RUNI skruekomprimator kan være en løsning til flere forskellige typer affald, der skal komprimeres som feks. EPS (flamingo), PUR-, EPE- eller XPS-skum samt plastfilm og anden plast.

Vores udstyr kan håndtere en lang række forskellige fraktioner

Papkasser

Papkasser i en bunke

Blødt plast / folie

Blødt plast

EPS (flamingo)

Komprimerede EPS blokke stablet ovenpå hinanden

Skum / EPE

Kulørt skum i en bunke på gulvet

Hårde plastdunke

Hvide plastdunke i en bunke

Polyurethane PUR

Polyurethane PUR med et aftryk fra en hånd

EPP / XPS

Blå XPS polystyrene isoleringsplader


Få mere at vide her...

Vi har kun fremhævet nogle få udvalgte modeller, men Bramidan tilbyder en bred vifte af vertikale ballepressere, horisontale ballepressere og komprimatorer.

Vertikal ballepresser B30 Wide

  • stop Producerer papballer (400-500 kg) og plastballer (400-600 kg)
  • stop Meget bred ifyldningsåbning (>1.5 meter) - perfekt til ekstra store papkasser
  • stop Option - glidelåge (SD) som åbner automatisk efter hver pressecyklus
  • stop Optimimering af tid og arbejdsbyrde

Gul Bramidan B30 Wide ballepresser med affaldsstativ til blødt plast

Skruekomprimator RUNI SK200

  • stop Komprimerer omfangsrige materialer, feks. EPS (flamingo)
  • stop Producerer kompakte og let håndterbare blokke, der kan stables (vægtfylde ca. 300 kg / m3)
  • stop Reducerer affaldets volumen med op til 50:1
  • stop Automatisk proces
  • stop Intuitiv betjening

Red RUNI screw press

Vi hjælper dig gerne

Er du bange for, at den valgte ballepresser eller komprimator ikke vil fungere for din virksomhed? Vi hjælper dig med at vælge den rigtige løsning, så du får den mest effektive affaldshåndtering!


Vi rådgiver om affaldshåndtering.
Ring eller skriv.

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og find den konsulent, der kører i dit område. Ring eller skriv, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet.

file_download Download kort med postnumre

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up