NYHEDER fra bramidan


4 specielle fraktioner som en affaldspresser eller komprimator kan håndtere 

20 May 2020

Hvis du er ansvarlig for affaldshåndteringen i din virksomhed, ved du sikkert, hvor vigtigt det er at have styr på omkostningerne hertil. Få hjælp til denne udfordring med Bramidans affaldspressere og komprimatorer. Disse maskiner bruges især til komprimering af pap og plast, men nogle af presserne vil også kunne klare mere usædvanlige affaldstyper. Er du nysgerrig efter at vide, hvilke fraktioner det er? Svaret findes i nedenstående artikel.

Unusual type of waste

1. Bortskaffelse af tomme tønder

Bortskaffelse af tønder er vigtigt ikke kun på grund af deres størrelse og den plads, de optager, men også på grund af restindholdet, såsom olierester. Denne type affald kan være farligt for mennesker, der kommer i kontakt med det, såvel som for økosystemet. På grund af dette, er en korrekt bortskaffelse af denne type materiale også en miljøvenlig handling, som du kan bruge i din markedsføring. Du oplever måske, at flere og flere af dine kunder er opmærksomme på den etiske side hos deres foretrukne leverandører og mærker.

Naturligvis kan brugte tønder kommes i en container, men det optager meget plads, så det er ikke en effektiv måde at opbevare eller bortskaffe dette affald på. Derfor er det bedre at benytte dertil fremstillede maskiner til komprimering.

Hvordan fungerer en tøndepresser? Maskinen er designet til komprimering af olietønder og andre tønder, der ikke indeholder sprængfarlige væsker. Pressepladen er udstyret med specielle pigge, der punkterer tønderne under komprimeringen og derved fjerne luften, der er samlet indeni. Ved at komprimere tønden kan du reducere dens volumen med op til 90%. Derefter kan den transporteres og bortskaffes eller sælges på forsvarlig vis. I det sidste tilfælde kan du endda tjene penge på dit genanvendelige affald!

Tøndepresser DP16 - indsættelse af olietønde

Tøndepresser DP16 - indsættelse af tønde til komprimering

Den sammenpressede tønde fjernes

Tøndepresser DP16 - komprimeret tønde fjernes fra kammeret

2. Komprimering af tekstiler og tøj

Driver du en virksomhed med salg af brugt tøj eller et produktionsanlæg med tekstiler? I så fald ved du sikkert, hvor meget plads der optages af stofrester eller andet tekstilaffald. For at afhjælpe dette kan du bruge en speciel affaldspresser. Tekstil ballepressere bliver mere og mere populære på markedet - især hvis vi tager højde for aktuelle tendenser med hensyn til den bevidste brug af råvarer i beklædningsindustrien.
 
Denne type ballepressere er ikke kun nyttige til komprimering af tekstilaffald. De reducerer også den plads, som tøjet optager, før det er klar til yderligere transport. Sådanne tøjpressere har ingen modhager eller maling inde i kammeret. Takket være dette bliver tøjet ikke beskadiget. Både ejere af mindre og større lagre, hvor der findes tonsvis af tøj, såvel som butikker og grossister, kan let komprimere forskellige typer tekstiler uden at beskadige materialet.

Ballepresser B4 Textile - ifyldning af tøjstykker

Ballepresser B4 Textile - ifyldning af tøjstykker til komprimering

Ballepresser B4 Textile - fjernelse af færdig tøjballe

Ballepresser B4 Textile - fjernelse af tøjballe

3. Aluminumdåser og andet metalaffald

Uanset om aluminiumsaffaldet kommer fra boreplatforme midt i verdenshavene eller fra produktionsanlæg, der producerer dine yndlingsdrikke - udgør metalaffald, især tungmetaller (bly, cadmium) en alvorlig risiko for miljøet. Deres transport og bortskaffelse betyder høje omkostninger for virksomhederne.
 
Heldigvis kan metalstykker og aluminiumsdåser genanvendes, og det er således muligt at tjene på det fremkomne affald. For at lette denne proces er det bedst at bruge en ballepresser med høj pressekraft, som kan reducere volumen af affaldet, og samtidig fjerne eventuel resterende væske gennem et specielt dræningssystem. Det er også meget vigtigt, at materialet komprimeres allerede i begyndelsen af processen. Derfor bør pressere til denne type metalaffald have en lang slaglængde. Det giver en færdige balle, som er holdbar og kompakt.
 
Komprimering af aluminiumsdåser med egnede maskiner betyder også bortskaffelse af affald på en sikker måde samt optimering af medarbejderes arbejdstid. Desuden kan komprimerede baller efterfølgende sælges.

Ballepresser PC24 HD - komprimeret balle

Ballepresser PC24 HD - med færdig balle af aluminiumsdåser

Ballepresser X30 - balle af aluminiumsdåser

Ballepresser X30 - med færdig balle af aludåser

4. Komprimering af organisk affald

Driver du en virksomhed i fødevare- eller hotelbranchen? Så du er nødt til at håndtere mange typer organisk affald fra produktion eller forarbejdning af mad i fast og flydende form. Denne type affald tager ikke kun plads og øger transportomkostningerne, men nedbrydes også hurtigt.
 
Vores dertil egnede maskiner kan håndtere størstedelen af organisk affald. De fungerer godt i forskellige typer forarbejdningsfirmaer (f.eks. ved fremstilling af mejeriprodukter og andre fødevarer).

RUNI skruekomprimatorer til vådt affald er designet til fjernelse af resterende væske fra emballagen. Når maskinen har fjernet restvæsker fra affaldet, har det en mindre volumen og vægt. Denne komprimator har et specielt dræningssystem - med et drænrør under maskinen - hvilket giver en effektiv væskefjernelse og samtidig adskillelse fast og flydende affald.

Posepresser BP2 vil være en perfekt løsning til køkkenaffald hos restauranter eller barer. Organisk affald såvel som plast eller dåser anbringes direkte i en let udskiftelig plastikpose nede i presseren.
 
Som du ser, kan både posepressere og mere specialiserede komprimatorer være nyttige til komprimering og bortskaffelse af specielle fraktioner.

Posepresser BP2 - ifyldning af organisk køkkenaffald

Posepresser BP2 - kvinde fylder organisk affald ned i posen

Posepresser BP2 - organisk køkkenaffald komprimeres

Bag press BP2 - compacting

RUNI - skruekomprimator til kartoner med restvæske

RUNI - brug en skruekomprimator til vådt affald, feks separation

RUNI - skruekomprimator og færdig komprimeret affald

RUNI - Screw Compactor for wet waste - compacted waste

Usædvanlige fraktioner kræver valg af velegnede og professionelle maskiner til bortskaffelse

Komprimering af dåser, tøj eller tønder giver virksomhedsejere store forretningsfordele. Hvis du vil lære mere om, hvordan din virksomhed kan drage fordel af en investering i en ballepresser eller komprimator, er du velkommen til at kontakte os.


Lad os rådgive dig
om den rette affaldsløsning

  • stop Ruben - mobil 2120 3266
  • stop Niels - mobil 2161 3266
  • stop Kim - mobil 5127 3266
  • stop Michael - mobil 4139 0914
  • stop Peter - mobil 4139 0900

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up