NYHEDER FRA bRAMIDAN


Dansk Retursystem åbner pantstation med Bramidan maskiner til komprimering

26 AUGUST 2020

Bramidan er glad for at være en af leverandørerne bag, da Dansk Retursystem for nyligt genåbnede den populære pantstation ved Rødovre Centrum. Et miljø- og brugervenligt koncept, hvor pantflasker og -dåser sorteres automatisk og komprimeres med det samme, så økonomi og miljø optimeres.

Et stærkt samarbejde mod et grønnere miljø

Bramidan har gennem de sidste 2 år arbejdet tæt sammen med Dansk Retursystem omkring optimering af deres pant flow på komprimeringsdelen. Dansk Retursystem ønsker generelt en udvikling og nytænkning, der skal spare ressourcer - både i form af mandetimer og CO2. Dette skal sammen med genanvendelsen af dåser og flasker sikre et renere miljø og bedre klimaregnskab.

Nemt at indlevere dåser og flasker - og slut med klistrede fingre...

Ved pantstationen tømmer man hele sin plastsæk med dåser og flasker ind gennem en luge – helt USORTERET! Inde i anlægget sorteres og komprimeres disse, og man får pengene for returpant indsat direkte på sit Dankort. Smart og nemt.

Den tomme plastpose puttes gennem en anden låge hvor den forsvinder af sig selv, bagved komprimeres den også og genanvendes. Helt uden man skal stå og ’fedte’ med klistrede poser.

Pantstation i Rødovre

Mand tømmer plastsæk med tomme flasker ved pantstation

Sorteringsanlæg ved pantstation Rødovre

Ved pantstationen sorteres og komprimeres flasker og dåser med det samme, hvilket betyder, at vi har langt færre manuelle arbejdsgange, og at vi kører langt mindre. Det sparer ressourcer – både i form af mandetimer og CO2.

— Josefine Walter, Udviklingschef hos Dansk Retursystem

Jens Danmgaard holder tale

Effektiv komprimering af dåser og PET-flasker

Inde bagved sker sorteringen og komprimeringen via et system, der bl.a. består af en RHD-komprimator, en 40-fods container og en lille ballepresser B4. Der er yderligere en 40-fods container til rådighed, når den første er fyldt og køres til tømning. Styreskinner i gulvet sikrer, at containeren placeres korrekt, når den stilles på plads efter tømning.

Effektiv plastpresser med vægt

Når brugerne har afleveret tomme flasker og dåser, kan de smide den snavsede plastpose eller plastsæk gennem en luge i væggen, hvor en lille B4 affaldspresser komprimerer plastaffaldet til små kompakte baller. Plastpresseren kommer til at komprimere 1-2 baller om dagen.

Desuden er der under ballepresseren installeret en vægt - BRA-IN Weight, som gør det muligt at veje mængden af plast, der komprimeres til baller. Dansk Retursystem har således hele tiden styr på, hvor meget plast der sendes til genanvendelse samt afregnes for.

Færdige plastballer fra Bramidan ballepresser

Hvor er min container? BRA-IN trackeren ved det.

Dansk Retursystem har indvilliget i en forsøgsordning med et nyt produkt fra Bramidan i serien af BRA-IN produkter. Det er den nye BRA-IN Tracker, som er sat på containeren. Den har styr på, hvor containerne befinder sig. Dette er nyttig viden, når den tilkoblede container er klar til tømning og skal byttes rundt med den anden 40-fods container. Det sikrer den kontinuerlige drift i komprimeringen af tomme plastflasker og aluminiumsdåser ved pantstationen.


Kan du ikke vente, kontakt os allerede i dag! Ring eller skriv.

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og find den konsulent, der kører i dit område. Ring eller skriv, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet.

file_download Download kort med postnumre

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up