Industri & Produktion - Beck Pack

Overraskende kort tilbagebetalingstid

En højtydende kanalpresser og en ny logistikaftale har givet stor bonus for bornholmske Beck Pack, som blandt andet fik hjælp fra Bramidan til at gøre sin affaldshåndtering mere effektiv.

Udfordringer

  • stop Strenge krav til affaldshåndteringen
  • stop Dokumentation af tidsforbrug og affaldsstrømme
  • stop Overflødige affaldsafhentninger

Valgte maskiner

Horisontal ballepresser model HPK

Ballevægt: 400-500 kg - pap

Fordele

  • doneEffektivt håndterings-setup
  • doneSælg papballer for profit
  • doneForbedret intern logistik

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Overraskende kort tilbagebetalingstid

Beck Pack er en af verdens førende leverandører af fryseemballage til især fiskeindustrien over hele verden. Emballagen bliver brugt til at opbevare eksempelvis frosne fiskeblokke, som derefter kan skæres til fiskefingre, og skal derfor overholde strenge kvalitetskrav, for at kunne indgå i fødevareproduktion.

Hvert år får virksomheden leveret flere tusinde tons genbrugskarton på ruller via lastbiler fra Tyskland og Frankrig, som de omdanner til emballage og afskiber til steder så langt væk som Kina, Australien og New Zealand. Tilbage ligger store mængder afklippet pap, som skal håndteres hurtigt og effektivt.

Beregning gjorde daglig tømning af container overflødig

”Tidligere tippede vi affaldet ned i en 20m3 container, som blev tømt hver dag. Det kostede langt over 100.000 kroner årligt. Samtidig oplevede vi, at lokale vognmænd var begyndt at interessere sig for vores papaffald. Det gik op for os, at de havde i sinde at sælge det videre til genbrug,” fortæller produktionschef Henrik Persson. Beck Pack begyndte at se på, om firmaets affaldshåndtering skulle ændres. En tanke, der hurtigt fik fart på, da en sælger fra Bramidan kom på besøg og foreslog en ballepresser.

En stor bunke pap affald udenfor hos Beck Pack

”Bramidan lavede en beregning, som viste os, hvad en ballepresser kunne bidrage med. Samtidig kunne vi se et nyt logistikkoncept, hvor restpappet aftages mod betaling af vores tyske papleverandør. Det viste sig hurtigt, at den nye affaldsløsning ville give en relativt kort tilbagebetalingstid på den kanalpresser, vi til sidst valgte at investere i,” beretter Henrik Persson.

Ren vinderposition med forbedret affaldslogistik

Horisontal ballepresseren model HPK, blev installeret i foråret 2008. Beck Pack og Bramidan fandt sammen frem til en optimal placering på råvarelageret og så tæt på produktionen som muligt, og den har hurtigt vist sig at være en bedre investering end først ventet.

”Håndteringen er blevet meget mere effektiv. Vores nye logistikaftale har givet mærkbare forbedringer. Derudover har vi lavet aftaler med flere virksomheder her på øen om at aftage deres papaffald. Det hjælper dem med at reducere deres omkostninger, og vi tjener lidt på at sælge det videre,” siger Henrik Persson, der ikke er tvivl om, at Beck Pack står i en ren vinderposition.

”Vi har virkelig vundet på aftalen, og det er tydeligt, at den store investering har været en rigtig god forretning for os. Vi havde oprindelig forventet en tilbagebetalingstid på lidt over fem år, men det går allerede så godt, at vi nu regner med at få investeringen hjem på cirka tre.”

Vores affaldshåndtering og nye logistikkoncept er meget mere effektivt. Vi har virkelig vundet på aftalen.

— Henrik Persson, Produktionschef, Beck Pack

Fakta om:

Beck Pack

Beck Pack blev stiftet i 1919 og har adresse i Rønne på Bornholm, hvor virksomheden beskæftiger ca. 40 medarbejdere. Derudover driver Beck Pack også en fabrik i USA. Virksomheden fremstiller primært papemballage til fiskeindustrien og sidder på en stor andel af verdensmarkedet inden for sit forretningssområde.

Beck Pack logo

Beck Pack logo

Fakta om:

Beck Pack

Beck Pack blev stiftet i 1919 og har adresse i Rønne på Bornholm, hvor virksomheden beskæftiger ca. 40 medarbejdere. Derudover driver Beck Pack også en fabrik i USA. Virksomheden fremstiller primært papemballage til fiskeindustrien og sidder på en stor andel af verdensmarkedet inden for sit forretningssområde.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up