Distribution & Logistik - Bravilor

X-serien hos Bravilor Bonamat skaber orden og sparer tid

Hygiejne er vigtig hos Bravilor Bonamat, som producerer drikkevareautomater. Til at hjælpe med at holde monteringsområdet og lagerpladsen rene, købte virksomheden for fire år siden deres første ballepresser. Nu har de seks.

Udfordringer

  • stop Hygiejne er vigtigt
  • stop Meget pap i montage-området
  • stop Hovedsageligt pap

Valgte maskiner

Vertikale pressere model X25 and X10

Ballevægt:

X25 = 200-300 kg - pap
X10 = 40-60 kg - pap

Fordele

  • doneForbedret produktivitet
  • doneRent og ryddeligt produktionsområde
  • doneBedre intern logistik

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Ballepresserpark

Pap er og bliver den største affaldsstrøm hos Bravilor Bonamat. Den første ballepresser, en X16 fra X-serien, blev derfor brugt til pap. Dette satte med det samme en stopper for de rodede netcontainere, som havde været brugt tidligere. Ballepresseren var så populær, at man kort derefter introducerede en X25 til blødt plastik, fordi dette også er en væsentlig affaldskilde for producenten af drikkevareautomater. Gennem årene har virksomheden, når der var brug for det, tilføjet en lille eller stor maskine her og der, og på den måde er man nået op på den nuværende ballepresserpark bestående af seks maskiner.

Mindre arbejde - og det er endda sjovt

Bramidan var det indlysende valg lige fra starten. "Maskinernes kompakthed appelerer til os," forklarer Kees. "Det er ikke en kæmpe ting at se på. Og da ingen af cylindrene stikker ud, er det en lukket enhed. Den ser bare godt ud."

For montørerne betyder ballepresserne mindre arbejde, fordi de ikke behøver at skære og folde kasser. Hele papkassen kan komme gennem ifyldningsåbningen. Selv kontorpersonalet hos Bravilor Bonamat synes det er sjovt, og tager deres kasser med hen til maskinerne. Når pressekammeret er fuldt, er der én, der trykker på knappen, og så er maskinen klar til næste omgang affald. Blødt plastik samles i affaldssække. Når sækkene er fulde, bindes en knude og det hele ryger i ballepresseren.

Glad medarbejder hos Bravilor Bonamat foran en gul Bramidan presser

Det vigtigste er produktion

Før købet af den første X16 blev der hentet affald hver anden dag. Dette blev mindre hyppigt for hver ny ballepresser. Kees van Muiswinkel har aldrig regnet på om Bravilor Bonamat tjener penge på det komprimerede pap og plastik. "Det afhænger af prisen på det genanvendelige materiale, og den svinger selvfølgelig hele tiden. For os er det eneste, der betyder noget, at vores medarbejdere ikke skal bruge en masse tid på at håndtere affald. Så de kan komme videre med det vigtigste: Produktion.”

Man bliver nødt til at styre sin affaldsstrøm lige så effektivt som sin komponentstrøm.

— Kees van Muiswinkel, Driftchef, Bravilor Bonamat

Fakta om:

Bravilor Bonamat

Bravilor Bonamat startede i 1948 med at lave kaffe- og theautomater til kontorer og virksomheder. Oprindeligt i mindre målestok, men nu beskæftiger virksomheden fra Heerhugowaard i Holland 280 personer. Den fremstiller drikkevareautomater af komponenter og metalplader, som dels bliver lavet på stedet og dels bliver importeret.

Bravilor Bonamat logo

Bravilor Bonamat logo

Fakta om:

Bravilor Bonamat

Bravilor Bonamat startede i 1948 med at lave kaffe- og theautomater til kontorer og virksomheder. Oprindeligt i mindre målestok, men nu beskæftiger virksomheden fra Heerhugowaard i Holland 280 personer. Den fremstiller drikkevareautomater af komponenter og metalplader, som dels bliver lavet på stedet og dels bliver importeret.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up