Restaurant - Falster Golf Club

Affaldsproblemerne i Falster Golfklub blev løst med et slag

Da brandinspektøren forlangte, at alt papaffald skulle fjernes fra klubhuset, blev en ballepresser installeret, og både ejer og medarbejdere oplever en nemmere og mere sikker affaldshåndtering.

Udfordringer

  • stop Ingen plads til en stor container
  • stop Brandfare ved løst pap
  • stop Dyrt at sende blandet affald til forbrænding

Valgte maskiner

Vertikal pappresser model B4

Ifyldningsåbning: 770 x 460 mm

Ballevægt: 40-60 kg - pap

Fordele

  • done Rene omgivelser
  • done Baller kan sælges for profit
  • done Sikkert arbejdsmiljø

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Affaldsproblem klaret med et slag

Falster Golfklubs klubhus er en idyllisk firlænget gård ikke langt fra Skjørring Gods ved Stubbekøbing på den sydøstlige del af øen. Sådanne omgivelser lader man ikke skæmme af en stor container til affald, og derfor har den brugte emballage fra restaurant og proshop da også gennem årene været gemt væk i et stort rum i en længe af klubhuset. Her har det til gengæld hobet sig op, indtil en medarbejder nogle gange om året har brugt en hel dag på at få styr på det og på en landbrugsvogn kørt affaldet til godsets fyr.

Brandfare ved opbevaring af løst affald

Trods besværet har affaldshåndteringen fungeret, indtil brandinspektøren kom forbi og blev rystet over, hvilken brandfare opbevaringen af mange kubikmeter emballage udsatte de pæne bygninger for. Han forlangte, at pappet skulle rykkes mindst syv meter væk fra bygningerne, hvis det skulle opbevares i en container indtil det kunne køres bort.

En af godsets tre tømrere, Jens Frederiksen, der har ansvaret for indkøb, havde imidlertid i forbindelse med ombygninger af supermarkeder set, hvor effektiv en ballepresser kan komprimere brugt emballage.

"Jeg tænkte straks, at sådan én måtte vi have til golfklubben. Med en sådan bindingsværksbygning med stil over, ville vi aldrig kunne finde på at have en fritstående container, hvor affaldet flyder. Derfor er ballepresseren den helt rigtige løsning for os," siger Jens Frederiksen.

Falster Golfklub investerede i den kompakte B4 ballepressser, der hører til Bramidans mindre modeller, men alligevel har en tilpas stor ifyldning, der kan tage store papkasser. Med den affaldsløsning har brandinspektøren ikke noget imod, at den står i et portrum, hvor den presser godt en balle affald hver uge.

Firlænget bindingsværkgård med grøn plænen foran

Nem betjening uden man behøver være ekspert

Kokke og andet personale fra restaurant Køllegaarden er ifølge Jens Frederiksen ikke naturtalenter til at sørge for at få taget ballen ud, når den er færdigpresset - selv om det egentligt er meget enkelt. Alle ansatte i restaurant og proshop er dog tilfredse med affaldsløsningen, der især er relevant for golfklubber med nogle hundrede medlemmer. Falster Golfklub, der ejes af Skjørring Gods, har over 750 medlemmer.

Efter Bramidan har leveret B4 ballepresseren til Falster Golfklub, kan sorteret og komprimeret plastik eller pap sælges til genanvendelse, hvorimod blandet containeraffald kan koste dyrt i både afhentning og forbrænding. Så ud over at undgå en masse manuelt besvær og undgå rod i virksomheden, vinder også miljøet ved at installere en ballepresser.

Ballepresseren hjælper med at holde omgivelserne pæne og ryddelige, og sparer en masse plads.

— Jens Frederiksen, Tømrer og indkøber, Falster Golf Club

Fakta om:

Falster Golf Club

Falster Golfklub er beliggende centralt på Falster, tæt på landsbyen Virket. Golfbanen, som er mere end 40 år gammel, ligger idyllisk omgivet af skov og søer.

På websitet Top 100 Golf Courses rangerer banen som den 26. bedste golfbane i Danmark. Udover golf har golfklubben også en restaurant og event- og festfaciliteter, ligesom de også tilbyder Bed & Breakfast og catering.

Falster Golf Club logo

Falster Golf Club logo

Fakta om:

Falster Golf Club

Falster Golfklub er beliggende centralt på Falster, tæt på landsbyen Virket. Golfbanen, som er mere end 40 år gammel, ligger idyllisk omgivet af skov og søer.

På websitet Top 100 Golf Courses rangerer banen som den 26. bedste golfbane i Danmark. Udover golf har golfklubben også en restaurant og event- og festfaciliteter, ligesom de også tilbyder Bed & Breakfast og catering.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up