INDUSTRI & PRODUKTION - garia

Kan det virkelig passe, at du kan købe en pappresser med en tilbagebetalingstid på kun ét år? Det gjorde Garia!

Danmarks eneste bilproducent Garia tog et grundigt kig på deres affaldshåndtering. De fandt ud af, at de med en vertikal ballepresser fra Bramidan kunne reducere de månedlige containerafhentninger fra 8 til 1.

UDFORDRINGER

  • stop Medarbejderne brugte meget tid på at folde tomme papkasser
  • stop Tid spildt på transport af papemballage til lukket container udenfor
  • stop Mange månedlige afhentninger af container med papaffald

VALGTE MASKINER

Vertikal ballepresser model X25. Høj pressekraft laver kompakte papballer.

Lavt støjniveau: kun 59-60 dB

Ballevægt: 200-300 kg - pap

FORDELE

  • done Færre mandetimer anvendt på håndtering af tom papemballage
  • done Reducerede omkostninger til renovatør pga kun én månedlig afhentning istedet for 8
  • done Klimavenlig løsning med færre transporter og mindre CO2 udledning

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Små luksus-elbiler klarer mange opgaver

De færreste er måske klar over, at de hos Garia som de eneste i Danmark producerer biler på egen fabrik i Viborg. De har fundet en niche og fremstiller golf- og utilitybiler; små luksus elbiler til mange formål. Lige fra starten var det virksomhedens mission at satse på netop elektriske køretøjer med lidt mere komfort end de sædvanlige. De ville tilbyde bedre ergonomi og formfuldendt design – og ikke mindst med fremtidens drivmiddel, nemlig el. De kalder det ”zero emission med komfort”.

Golfbilerne er et ”high-end” produkt til golfspillere, der ønsker at transportere sig selv og golfudstyret rundt på banen. Og en mulighed for at forlænge fornøjelsen ved denne sport, også selvom man er blevet gangbesværet. De små golfvogne er spækket med udstyr og komfort.

Utility bilerne er en alsidig arbejdsbil. Den kan fungere som en lille varebil eller en kompakt ladvogn. Bilerne bruges i lufthavne og i den offentlige sektor f.eks. hos postvæsenet eller andre pakkeleveringsfirmaer til udbringning af pakker, hvilket er tilfældet i Sverige. De anvendes i boligforeninger til ejendomsservice, hvor der ikke er plads til en traktor, men hvor pedellen kan bruge en lille utility-bil med et lad bagpå til sine redskaber. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for el-bilernes anvendelsesmulighederne.

Udgifter reduceret med 87% - pga færre tømninger af containeren med pap

En gennemgang af forholdene hos Garia viste, at en ballepresser model X25 ville være den rette løsning for bilproducenten. Denne stabile og driftssikre maskine komprimerer med en høj pressekraft den tomme papemballage til kompakte papballer, der vejer op til 300 kg hver. Pappresseren er placeret i varemodtagelsen, hvor lagerfolk i forvejen pakker vareleverancer ud. De samme lagerfolk har nu indført en rutine med at afhente pallerammer med løse papkasser fra montagelinjen. Denne omlægning af arbejdsrutiner, sammen med ballepresserens effektive komprimering, betyder en daglig tidsbesparelse på 1-2 timer.

Bramidan ballepresser X25 placeret i varemodtagelsen hos Garia bilproducenten

Montagefolkene bruger ikke længere kostbar tid på at folde de tomme papkasser eller afbryde deres monteringsarbejde af de små el-biler for at gå udenfor med papaffald. Edward Hopkins er begejstret: ”Udover at vi dagligt sparer mandetimer på den interne affaldshåndtering, betyder komprimeringen til papballer en økonomisk besparelse for os. Hvor vi tidligere fik tømt vores udendørs container 8 gange om måneden, kan vi nu nøjes med én enkelt gang.”

Vi passer på miljøet med kraftig reduktion i CO2 udledningen

Selvom pappet var foldet, fyldte det unødigt meget i den lukkede container udenfor. Når papaffaldet ikke er komprimeret, bliver der rent faktisk transporteret ”luft” på landevejen. Med mange månedlige transporter til tømning af containeren var dette ensbetydende med ekstra CO2 udledning fra lastbilerne. Garia er godt tilfredse med, at deres nye affaldsløsning medvirker til at passe endnu mere på miljøet og får reduceret CO2 udledningen kraftigt. Det passer fint til deres produktportefølje og ”zero emission” strategi.

Garia medarbejder fylder papkasse i Bramidan ballepresser model X25

En prøveopstilling beviste ballepresserens værdi

Det hele startede med en gratis prøveopstilling af pappresseren hos Garia. For at se, om det virkede. Lagerchefen indrømmer overfor Bramidans salgskonsulent, at de nok ikke havde budt ham velkommen, hvis han uden videre havde banket på døren. Selv havde lagerchefen slet ikke tænkt i de baner, hvilken forskel presseren kunne gøre. Det var Edward, der så lyset. De havde heller ikke forestillet sig, at investeringen, som Edward Hopkins har lavet beregninger på, har tjent sig selv hjem på kun ét år.

Vi er virkelig glade for den nye affaldsløsning. Vi sparer 1-2 timer dagligt på håndtering af pap, og jeg har regnet på, at presseren er betalt tilbage indenfor et år. Og det er da en god investering.”

— Edward Hopkins, Eftermarkedskoordinator, Garia

Fakta om:

Garia

Garia producerer elektriske golf- og fritidskøretøjer. Firmaet blev grundlagt i 2005 af Anders Lynge, som havde en vision om at tilføre markedet noget nyt, nemlig små elektriske luksuskøretøjer. Virksomheden har hovedkontor i Greve, fabrik i Viborg og et salgskontor i USA. Senest er firmaet juni 2022 blevet opkøbt og indlemmet i Club Car LLC - verdens største golf- og utiliitybilsproducent. Med Club Car i ryggen ser Garia nu frem til yderligere vækst på de internationale markeder.

Fakta om:

Garia

Garia producerer elektriske golf- og fritidskøretøjer. Firmaet blev grundlagt i 2005 af Anders Lynge, som havde en vision om at tilføre markedet noget nyt, nemlig små elektriske luksuskøretøjer. Virksomheden har hovedkontor og fabrik i Viborg og et salgskontor i USA. Senest er firmaet juni 2022 blevet opkøbt og indlemmet i Club Car LLC - verdens største golf- og utiliitybilsproducent. Med Club Car i ryggen ser Garia nu frem til yderligere vækst på de internationale markeder.

Lad os gennemgå din affaldshåndtering.
Husk: vi tilbyder en presser GRATIS på prøve!

 

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og find den konsulent, der kører i dit område. Ring eller skriv, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet.

file_download Download kort med postnumre

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up