Industry & Production - Nitta

Nitta valgte en Bramidan affaldspresser efter 14 dages prøveperiode

Ballepresseren B5W VD udluftning og stor ifyldningsåbning viste sig at være den rette løsning for virksomheden Nitta, der håndterer store mængder af 25 liters støvede big bags.

Udfordringer

  • stop Meget støvet affaldsmateriale
  • stop Støvet stresser ansatte
  • stop Store affaldsfragmenter

Valgte maskiner

Vertikal pappresser model B5 Wide

Ifyldningsåbning: 1000 x 500 mm

Ballevægt: 80-110 kg - pap

Fordele

  • done Effektiv affaldshåndtering
  • done Rent produktionsområde
  • done Væsenligt mindre støv i fabrikken

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Skræddersyet løsning

De nødvendige råmaterialer inklusiv PVC pulver bliver leveret i 25 liters big bags. Disse bliver manuelt skåret op af en medarbejder fra Nitta og derefter tømt ned i en stor blandemaskine.

Indtil for nyligt blev sækkene samlet i en container på stueetagen. Stakken af tomme sække blev indsamlet i en trådcontainer fra et renovatørfirma. For at opnå optimal fyldning af containeren blev sækkene stampet med fødderne af en medarbejder. På grund af materialet var processen skyld i en masse støv på arbejdspladsen. Dette gav et belastende arbejdsklima for medarbejderne og derudover krævede denne proces en del manuelt arbejde.

En konsulent fra Bramidan undersøgte situationen på stedet og tilbød en løsning med en B5W vertikal ballepresser. Denne presser komprimerer sækkene til færdige baller på 100 kg. En trækkanal til udsugning af støv i kammeret, reducerer støvgenerne betragteligt. Derudover har ballepresseren en bred ifyldningsåbning på en meter, hvilket gør ifyldningen af sækkene nemt.

Overbevisende prøveperiode af ballepresser

Lederen af teknisk afdeling Ron Holthuis besluttede at gøre brug af prøveperioden for at teste effekten af den tilbudte ballepresser. I løbet af disse 14 dage stod det klart, at medarbejderne hos Nitta var meget begejstrede over den nye affaldsløsning.

Færdig komprimeret balle ligger på palle hos firmaet Nitta

Udsugning reducerede støvgener

For at sikre et bedre arbejdsmiljø besluttede Nitta sig for en ballepresser udstyret med en udsugning af støv. Nu kan medarbejderne ved blanderen fylde de tomme sække direkte ind i kammeret på presseren frem for midlertidigt at placere dem på gulvet. Området er ryddeligt, og man kan ikke længere se affald flyde rundt omkring.

 "Støvet er ikke afskaffet" siger Ron Holthuis "men med den nye ballepresser er støvet blevet reduceret." Derudover kan medarbejderne nu bruge mere tid på det, der er vigtigst, nemlig at holde produktionen igang.

Med denne ballepresser er problemet med støv blevet reduceret

— Ron Holthuis, Leder af teknisk afdeling, Nitta

Fakta om:

Nitta

Firmaet Nitta i Holland er en del af virksomheden Nitta Corporation i Japan. De har fabrik i Alkmaar, hvorfra de producerer transportbånd til landbruget, automobil- samt fødevareindustrien. Produktionen af disse transportbånd er for det meste individuelt tilpasset kunderne. Kvalitet og højt service niveau er i højsædet hos Nitta.

Nitta logo

Nitta logo

Fakta om:

Nitta

Firmaet Nitta i Holland er en del af virksomheden Nitta Corporation i Japan. De har fabrik i Alkmaar, hvorfra de producerer transportbånd til landbruget, automobil- samt fødevareindustrien. Produktionen af disse transportbånd er for det meste individuelt tilpasset kunderne. Kvalitet og højt service niveau er i højsædet hos Nitta.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up