Industri & produktion - Danfoss

Mere tid til de væsentlige opgaver

Efter Danfoss i Nordborg indførte Bramidan ballepressere i deres produktionsprocesser, er effektiviteten steget. Samtidig har virksomheden opnået mere plads til produktion, færre tømninger af affald og øget sikkerhed for medarbejderne.

Udfordringer

  • stop Strenge krav til sikkerhed
  • stop Implementering af LEAN-principper
  • stop Øjeblikkelig oprydning af affald fra produktionslinjerne

Valgte maskiner

Vertikal ballepresser model X25

Ballevægt:

Pap = 200-300 kg
Plastik = 250-350 kg

Fordele

  • done Mere plads i produktionen
  • done Færre affaldsafhentninger
  • done Øget sikkerhed

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Pappressere booster produktiviteten hos Danfoss

Danfoss er en global producent af hydrauliske og elektroniske systemer til især mobilt udstyr som trucks, traktorer, kraner og entreprenørudstyr. Komponenter og dele leveres til fabrikken fra underleverandører fra det meste af verden. I montageområdet bliver komponenterne pakket ud og samlet til færdige emner.

Komponenterne er pakket forsvarligt i pap, papir og plast for at sikre indholdet mod problemer med rust. Når komponenterne pakkes om til brug i montagen, skal al tom emballage hurtigt fjernes fra området. Derfor anvender man Bramidan ballepressere til at komprimere affaldet.

Effektive arbejdsgange

Danfoss indførte ballepresserne for fire år siden, samtidig med at virksomheden gennemførte en reorganisering af arbejdsprocesserne på fabrikken.

”Ballepresserne skulle opfylde fire hovedformål. Vi ville øge arealet til produktion, have færre daglige tømninger, undgå containere ved udgange og øge sikkerheden i fabriks-området,” siger Henning Sørensen, strategisk indkøber i Danfoss.

Ansat fra Sauer-Danfoss smider papkasser ind i Bramidan pappresser

Fire af de 10 ballepresserne står i den fabrik, der fremstiller styreenheder. De er placeret på strategiske steder i montageområderne, hvor modtagne dele pakkes ud. Ved at placere ballepresserne tæt ved affaldskilden, spares der nemlig tid i det daglige.

”Før stod containerne udenfor hallen, og medarbejderne var nødt til at forlade deres plads og gå udenfor med deres affald. Nu slipper medarbejderne for at gå lange ture med affald. Affaldet ryger direkte i ballepresserne, og den færdige balle bliver hentet af en truck, som kører den væk til genbrug,” siger Henning Sørensen.

Lejeaftale giver sikkerhed

Ballepresserne er lejet og omfattet af en fuldserviceaftale, sådan at justering, reparation og vedligeholdelse sker automatisk. En tekniker fra Bramidan besøger virksomheden en gang om året og gennemgår maskinparken. Danfoss kender de månedlige udgifter, og der kommer ingen ekstra omkostninger. ”Vi har i Danfoss et princip om kun at beskæftige os med det, vi er gode til, og købe os til de kompetencer, der ligger uden for vores kerneområder. En lejeaftale er bedst for os, fordi vi ikke selv har ressourcerne til at vedligeholde maskinerne,” siger Henning Sørensen, som udtrykker stor tilfredshed med ballpresserne.

”Vi har rigtig gode erfaringer med Bramidans maskiner, og jeg mindes ikke, at vi har haft nedbrud. Det skyldes sikkert den løbende vedligeholdelse, men det er også bevis på, at det er kvalitetsprodukter. Jeg er også sikker på, at kvaliteten af vores egne produkter bliver højere, fordi vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til,” siger han.

Vi ønskede at øge arealet til produktion og have færre affaldstømninger, samt øge sikkerheden.

— Henning Sørensen, Strategisk indkøber, Danfoss

Fakta om:

Danfoss

Virksomheden beskæftiger cirka 7,500 medarbejdere på verdens-plan. På virksomhedens fabrik i Nordborg står 10 ballepressere placeret rundt omkring. Model X25 bruges til at komprimere pap- og papiraffald og B4 til plast.

Logo Sauer-Danfoss

Logo Sauer-Danfoss

Fakta om:

Danfoss

Virksomheden beskæftiger cirka 7,500 medarbejdere på verdens-plan. På virksomhedens fabrik i Nordborg står 10 ballepressere placeret rundt omkring. Model X25 bruges til at komprimere pap- og papiraffald og B4 til plast.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up