Industri & Produktion - Tissot

Urproducent Tissot valgte Bramidan, da tiden er en vigtig faktor.

Den verdenskendte, schweiziske urproducent Tissot har ved udvidelsen af sin fabrik investeret i en fuldautomatisk Bramidan kanalballepresser til optimering af virksomhedens affaldhåndtering.

Udfordringer

  • stop Kompliceret affaldslogistik
  • stop Usorteret affald er dyrt
  • stop Dyr og tidskrævende løsning

Valgte maskiner

Horisontal ballepresser CC

Ballevægt: 250-350 kg - pap

Fordele

  • done Forbedret intern logistik
  • done Tids-sparende affaldshåndtering
  • done Baller med højere værdi

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Tiden er afgørende for verdenskendt urfabrikant

I mange år benyttede Tissot en 20m3 komprimator til håndtering af alle typer affald. Når komprimatoren var fuld, blev den fragtet til det lokale forbrændingsanlæg ca. 10 km fra fabrikken. I 2009 blev al forbrænding af affald forbudt, og i stedet skulle genanvendeligt affald sendes til nabobyen La Chaux de Fonds, hvor det blev sorteret.

Intern logistik var fortsat en daglig udfordring. Jean-Louis Bruelhart, logistikchef hos Tissot, forklarer: "Hver dag skulle de ansatte flytte op til tyve 800 liters containere, som var fyldt med blandet affald. Containerne skulle ud af bygningen og skubbes 50 meter op af en stejl vej". Noget af en udfordring i vintertiden med sne og virksomhedens placering 1100 meter over havets overflade.

En forældet affaldsløsning, høje logistikomkostninger og manglende indtægter fra det usortede affald, fik virksomheden til at arbejde hen imod en langt mere effektiv indendørs affaldsløsning.

En kompakt løsning til et begrænset område

Tissots fabrik er placeret i byen Le Locle, et fjerntliggende område i Jura bjergene. Pladsbegrænsningerne var derfor alt afgørende i renoveringen af produktionsområdet. Den meget kompakte kanalballepresser passede perfekt ind i bygningens kælderetage. Med et tømmesystem på 1. sal tippes papaffaldet gennem en tragt ned i kammeret på HC30 kanalpresseren, der dagligt komprimerer 1,5 tons pap.

Papballe kommer ud af horisontal ballepaller på palle

En besparelse på mere end 200 minutter om dagen

Placeringen af kanalballepresseren er bestemt ikke nogen tilfældighed: der var tale om et strategisk godt område mellem administrationen og forsendelsesområdet, kun nogle få meter fra montagelinjen. "Vi har regnet på, at hver operatør vil spare op til 10 minutter ved håndtering af en container sammenlignet med den gamle løsning", udtaler Jean-Louis Bruelhart. Det svarer til mere end 200 minutter om dagen, hvilket nu kan bruges på mere produktive opgaver.

Kun én afhentning hver 14. dag

Papaffaldet bliver nu sorteret og straks herefter komprimeret. Det har betydet en ny indtægt for virksomheden svarende til ca. kr. 247 pr. ton. De meget kompakte papballer opbevares, og hver anden uge afhentes et komplet vognlæs papballer, som sendes direkte til den lokale papirfabrik. Ingen fordyrende mellemled og endnu en stor besparelse for Tissot.

Hver operatør sparer nu op til 10 minutter ved håndtering af en container.

— Jean-Louis Bruelhart, Logistikchef, Tissot

Fakta om:

Tissot

Tissot er medlem af Swatch Group, som er verdens største producent og distributør af ure. I over 155 år har virksomheden haft sit hovedsæde i byen Le Locle, som er beliggende i Jura bjergene. Idag er Tissot-mærket repræsenteret i mere end 150 lande over hele verden.

Tissot logo

Tissot logo

Fakta om:

Tissot

Tissot er medlem af Swatch Group, som er verdens største producent og distributør af ure. I over 155 år har virksomheden haft sit hovedsæde i byen Le Locle, som er beliggende i Jura bjergene. Idag er Tissot-mærket repræsenteret i mere end 150 lande over hele verden.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up