Detail handel Mindre butikker - Würth

Tager sin egen medicin

Når man har en forretningsfilosofi om at tilføre værdi til sine kunder ved hjælp af enkelhed og effektivitet, er det godt, hvis man selv internt gør det samme. Würths afdeling i Odense købte en Bramidan ballepresser for at få mere plads og øge effektiviteten, og de mærkede hurtigt en positiv forskel.

Udfordringer

  • stop Begrænset plads til affaldsopbevaring
  • stop Kraftige papkasser
  • stop Resourcer spildt på affaldshåndtering

Valgte maskiner

Lille, men stærk ballepresser model X10

Cyklustid: Kun 18 sekunder

Maskinhøjde: 1890 mm

Fordele

  • done Effektiv brug af tid
  • done Mere ledig lagerplads
  • done Mere sikkert arbejdsmiljø

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Ikke længere overfyldte containere

Hos Würth, som er en kæde af engrosbutikker, der sælger bl.a. værktøjer og befæstelsesmaterialer, købte man en X12 ballepresser til Odense-afdelingen for 2½ år siden. Det skete i forbindelse med flytning til nye lokaler. På grund af pladsforholdene havde butikken behov for en kompakt ballepresser, som var nem at placere og samtidig havde høj kapacitet.

”Tidligere fyldte vi tom emballage i en stor container, som vi nogle gange var oppe og hoppe i for at presse affaldet sammen, men efter flytningen var vores pladsforhold lidt anderledes. Vi overvejede først at bruge en mindre container, med flere tømninger til følge, men efter at have talt med en konsulent fra Bramidan valgte vi en ballepresser i stedet,” fortæller Anders Prip, centerleder hos Würth i Odense.

Nem og sikker håndtering

Maskinen står i varemodtagelsen, hvor den på skift bliver brugt til at komprimere pap/papir og plastik. I alt genererer butikken cirka 3,5 tons pap årligt, der presses i 80 kg tunge baller, som afhentes hver 5.-6. uge. Den nemmere håndtering af affald har gjort det muligt for Würth at frigøre egne ressourcer i hverdagen, fordi håndteringen af affaldet går hurtigere. Samtidig er sikkerheden på arbejdspladsen øget.

Man fills cardboard boxes into yellow Bramidan baler

Tænker ikke længere over affald

”Vores produkter bliver leveret i specielle papkasser, der er meget robuste og ikke lader sig ødelægge særlig let. Det behøver vi ikke bekymre os om nu, fordi vi kan smide emballagen direkte i ballepresseren med det samme og lade den tage sig af det ’hårde’ arbejde,” fortæller han og tilføjer, at der ikke er tvivl om, at det nu går meget hurtigere end før.

”Vi har godt nok ikke målt på det, men vi kan tydeligt mærke forskellen i hverdagen. Faktisk tænker vi ikke mere over det. Vi pakker op og smider affaldet væk med det samme.”

Indtil videre er Odense-afdelingen den eneste af Würths butikker, der bruger en ballepresser, og ifølge Anders Prip ligger forklaringen måske i, at mange af de andre butikker ligger i industrikvarterer, hvor der er mere plads til en container. Dog er han ikke i tvivl om, at andre kunne høste fordele ved at skifte. ”De behøver ikke at tænke så meget over den plads, de bruger. Men de ved måske ikke hvor hurtigt affaldshåndteringen egentlig kan gå, og hvor nemt det er med en presser,” slutter han.

Vi har ikke målt, hvor meget tid vi sparer, men vi kan helt sikkert mærke forskellen.

— Anders Prip, Centerleder i Odense-afdelingen, Würth

Fakta om:

Würth

Würth Danmark er en del af en international handelsvirksomhed, der opererer gennem mere end 400 selskaber i 86 lande. Koncernen fører markedets bredeste sortiment af befæstelsesmaterialer, værktøjer, kemiprodukter, lagersystemer og personlige værnemidler primært til professionelle (BtB).

Logo Würth

Logo Würth

Fakta om:

Würth

Würth Danmark er en del af en international handelsvirksomhed, der opererer gennem mere end 400 selskaber i 86 lande. Koncernen fører markedets bredeste sortiment af befæstelsesmaterialer, værktøjer, kemiprodukter, lagersystemer og personlige værnemidler primært til professionelle (BtB).

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up