Distribution & Logistik - Zackenberg

Bramidans specielle tøndepresser passer på det arktiske miljø

Ved den arktiske forskningsstation Zackenberg i Nordøstgrønland falder vintertemperaturerne til -40°C. For at beskytte miljøet må alt affald fjernes før disse lange, mørke måneder begynder. Introduktionen af en speciel tøndepresser har hjulpet til at ændre denne process.

Udfordringer

  • stop Barske vejrforhold
  • stop Meget begrænsede transportmuligheder
  • stop Sårbart miljø

Valgte maskiner

Tøndepresser model DP16

Ifyldningsåbning: 820 x 990 mm

Tønder: op til 200 liter

Fordele

  • done Optager meget lidt plads
  • done Komprimerede tønder kan sælges for profit
  • done Miljøvenlig og kosteffektiv

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Særlig Bramidan tøndepresser hjælper med at beskytte det arktiske miljø

Dette område, som anvendes til videnskabelig forskning og er lukket i de barske vintermåneder, er stort set uudviklet, specielt med hensyn til infrastruktur. Der er ingen supermarkeder, ingen motorveje, eller veje overhovedet. Forsyninger pakkes i et lille fly og flyves ind. Affald flyves ud.

"Det er nødvendigt at få alt ikke-brændbart affald væk fra stedet før vinteren starter," siger Henrik Spanggård fra Danmarks Miljøundersøgelser. "Som regel flyver vi det væk og sender det tilbage til Danmark. Prisen afhænger af volumen og vægt. Det kan godt blive meget dyrt.”

En miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning

For at møde denne udfordring, har Bramidan accepteret at specialfremstille en tøndepresser til Zackenberg-stationen. Efter at have designet en lignende maskine til en norsk forskningsstation i Antarktis ti år tidligere, var man velforberedt på opgaven. Projektet blev fuldført og tøndepresseren samlet på brugsstedet i sommeren 2010.

Tøndepresseren har to funktioner. Den første er at komprimere alt ikke-brændbart affald inde i olietønderne, som derfter flyves til et forsyningsskib og sendes tilbage til Danmark. Den anden funktion er at komprimere selve de olietønder, der måtte være tilbage, så de også kan fjernes fra stationen. "Ukomprimerede olietønder med deres skadelige gasser udgør en fare for forskningsstationen og for miljøet, hvorimod komprimerede olietønder bliver til metalaffald, som man endda kan få penge for," forklarer Henrik Spanggård. "Faktisk kan udgiften til tøndepresseren finansieres over tid med indtægterne fra salget af de komprimerede tønder," tilføjer han.

Bramidan tøndepresser udenfor den arktiske forskningsstation Zackenberg i Nordøstgrønland

Skræddersyet løsning fra Bramidan

Plads- og vægtbegrænsningerne sat af det lille fly, som bruges til at transportere varer til Zackenberg-stationen, betød at tøndepresseren måtte leveres i tre dele. "Gods, der flyves ind, må ikke veje mere end 400 kg," siger Henrik Spanggård.

Tøndepresseren blev leveret skilt ad fra fabrikken og pakket på paller, sat på et forsyningsskib og derefter transporteret med flyet, en Twin Otter Series 300, som bruges af forskningsstationen. Genmonteringen af maskinen over sommeren betød, at affaldet blev fjernet før vinteren og miljøet bevaret.

Faktisk kan udgiften til tøndepresseren finansieres over tid med indkomsten fra salg af komprimerede olietønder.

— Henrik Spanggaard, Danmarks Miljøundersøgelser

Fakta om:

Zackenberg

På Forskningsstation Zackenberg i Nordøstgrønland, 25 km vest for Daneborg, forsker man i og overvåger effekterne af klimaforandringer. Stationen er ejet af Grønlands Selvstyre og drives af Danmarks Miljøundersøgelser, med en anden afdeling i Daneborg i en tidligere meteorologisk station.

Logo Zackenberg

Logo Zackenberg

Fakta om:

Zackenberg

På Forskningsstation Zackenberg i Nordøstgrønland, 25 km vest for Daneborg, forsker man i og overvåger effekterne af klimaforandringer. Stationen er ejet af Grønlands Selvstyre og drives af Danmarks Miljøundersøgelser, med en anden afdeling i Daneborg i en tidligere meteorologisk station.

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

phone   7517 3266
mail  salg@bramidan.dk


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hele vores produktprogram her

Udfyld og send formularen, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

keyboard_arrow_up