Nyheder FRa bRAMIDAN


Adskillelse af væske fra affald - hvordan gør man det på den mest effektive måde?

22. August 2022

Er du i tvivl om, hvordan du effektivt komprimerer og dræner affald, der indeholder væskerester? Læs nedenfor, hvordan du effektivt fjerner væske fra affald, feks. med galvaniserede vertikale ballepressere eller skruekomprimatorer - udstyr, der er værd at investere i.

RUNI skruekomprimator og X25 Bramidan galvaniseret ballepresser

Hvilke typer produkter giver affald med væskerester? Læs om hvordan du håndterer affald med væske før bortskaffelse

Den våde fraktion findes ofte i emballageaffald, såsom mælkekartoner, dåser, flasker med drikkevarer, madkonserves, juicekartoner og lignende emballager med fugtigt og vådt affald. Dræning er afgørende for, at den efterfølgende transport og bortskaffelse bliver så effektiv som muligt.

Adskillelse af væske fra affald kræver passende teknisk udstyr. Maskiner som en skruekomprimator eller galvaniseret ballepresser er uvurderlige i denne sammenhæng. De giver dig mulighed for at presse væsken ud af den faste del af fraktionen og dernæst effektivt komprimere affaldet.

Pressere til våde fraktioner finder for eksempel nyttig anvendelse hos bryggerier, aftapningsanlæg, virksomheder, der opererer i fødevare- og drikkevaresektoren, men også kosmetikproducenter, genbrugsstationer, forarbejdere af sekundære råstoffer og affaldsselskaber.

Aluminumsdåser

Affaldstyper - tomme aluminiumsdåser

PET-flasker

Affaldstype - PET-flasker

Organisk affald med væsker

Affaldstype - organisk affald med væsker

Plastemballage

Affaldstype - plastemballage

PE folieafklip

Affaldstype - PE folieafklip

Organisk affald

Affaldstype - organisk affald

Maskiner til væskeadskillelse: Hvordan fungerer de, og hvorfor er de en god investering?

Skruekomprimatorer håndterer effektivt næsten enhver form for affald, hvor det er nødvendigt at adskille fast affald fra væske. Maskinen afvander det og presser den tørre del af affaldet - alt sammen indenfor samme proces. Som følge heraf er sneglekomprimatoren i stand til at reducere den tid, der ellers er nødvendig for omfattende affaldshåndtering med væskerester i virksomheden.

Den kombinerede metode med adskillelse af væsker og samtidig komprimering af det afvandede affald i en maskine har en positiv effekt på kvaliteten af det endelige råmateriale. Dette er ikke den eneste fordel! Denne proces reducerer omkostningerne ved efterfølgende bortskaffelse af affald. Adskillelse og presning af fast affald reducerer dets mængde og volumen, hvilket betyder færre omkostninger til transport.

Vådt affald er tungt og vanskeligt at transportere

Uanset hvilken type affald din virksomhed genererer, sikrer effektiv udtræk af væsker fra den våde fraktion primært en betydelig reduktion i omkostningerne ved bortskaffelse. Samtidig vil gennemtænkt håndtering af den våde fraktion give din virksomhed mulighed for at opnå større besparelser i affaldshåndteringen og indtægter fra salg af de genanvendeliger materialer.

Vådt affald er tungt og vanskeligt at transportere. Adskillelsen af væsker og komprimeringen af affald bidrager til at reducere dets størrelse og vægt og letter dermed oplagringen og reducerer transportomkostningerne.

Drænet affald kan sælges til biomasseproducenter og omdannes til affaldsbrændstof. Tørt råmateriale kan også sendes til et forbrændingsanlæg, som i forbrændingsprocessen vil producere varme og elektricitet fra det. Salg af RDF (alternativt brændstof) kan være en fantastisk måde at øge din virksomheds indtægter på.

Effektiv dræning af væsker - hvilke maskiner skal du vælge?

I Bramidan sortimentet finder du RUNI skruekomprimatorer, som er velegnet til effektiv og sikker dræning af den våde fraktion og fjernelse af unødig væske fra affaldet.

En skruekomprimator til dræning af væsker er feks. RUNI, model SK240 og SK370. RUNI skruekomprimatorer er nemme at bruge og automatiserede, så medarbejdernes involvering i processen er meget lav.

RUNI skruekomprimator med isbægre i tragten

RUNI skruekomprimatorer

  • stop Separation af væske fra emballage med mejeriprodukter
RUNI sneglekomprimator

Sneglekomprimator RUNI

  • stop Adskillelse af væske fra plastflasker

Fugtigt eller nedbrydende miljø? Brug en galvaniseret ballepresser!

De galvaniserede udgaver af X10, PC24 HD, X25, X30 og X50 ballepressere er designet til at fungere i et specielt udfordrende miljø med hensyn til almindelig korrosion af maskinen. Disse galvaniserede maskiner er samtidig velegnede til presning og dræning. De er designet til at arbejde med våde fraktioner. De er beskyttet med en galvaniseret og bestandig overflade, som er perfekte til at arbejde i udfordrende miljøer og dagligt udsat for væsker. Presserne er desuden forseglet og sikret mod væskelækage.

Udvalgte maskiner kan valgfrit leveres med en FD-vippelåge eller en automatisk AD-dør, hvilket gør det nemt at komme affald ind i maskinen. Du kan finde mere information om dørtyperne i denne artikel: Lågetypen til din ballepresser - hvilken forskel gør den?

 

Ballepresser X50 - modhager i kammeret

Ballepresser X50 - med effektive modhager

  • stop Modhager holder affaldet nede i bunden af kammeret
  • stop De medvirker til opnåelse af en højere ballevægt
Galvaniseret ballepresser X30 og færdig balle med komprimerede aluminiumsdåser

Galvaniseret ballepresser X30

  • stop Gør det muligt at bruge ballepresseren i udfordrende miljøer eller udendørs

Se, hvordan maskiner med væskeseparation fungerer

Adskillelse af restvæske i en vertikal ballepresser

Dræning af væsker fra PET-flasker

Leder du efter en mulighed for at dræne dit væskeholdige affald?

Kig på RUNI skruekomprimatorer og Bramidan galvaniserede ballepressere. Kontakt os ved at udfylde nedenstående kontaktformular.

Vil du vide mere om moderne affaldshåndtering og om stabile og effektive skruekomprimatorer og ballepressere? Se flere nyheder her!


Lad os rådgive dig om den rigtige affaldshåndteringsløsning

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og find den konsulent, der kører i dit område. Ring eller skriv, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet.

file_download Download kort med postnumre

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up