Nyheder fra bRAMIDAN


Komprimér rester af polyurethanskum i bil- og møbelindustrien

26. april 2022

I mange år har vi set den dynamiske udvikling i industrien med brug af ​​polymere materialer dedikeret til stadigt bredere anvendelsesområde. En af dem er polyurethan PUR-skum, som bruges i store mængder i bil- og møbelindustrien. Dette resulterer i produktions- eller emballageaffald, som er belastende for virksomheden i forhold til opbevaring og bortskaffelse. Hvis du ønsker at forbedre håndteringen af ​​skumaffald, er det værd at reducere dets volumen ved at komprimere eller presse det i en vertikal ballepresser eller anden komprimeringsmaskine.

X30 ballepresser til komprimering af pap og PUR skum

Hvad er udfordringerne i forbindelse med håndtering af polyurethanaffald i virksomheden?

De største udfordringer i forbindelse med håndteringen af ​​PUR-skumaffald skyldes primært dets form og egenskaber. Vi skelner mellem opskummede, stærkt ekspanderende polymerer, og dem, der er karakteriseret ved en kompakt, fast form. Desuden skal det bemærkes, at disse normalt optager en masse værdifuld lagerplads. Derfor er det værd at presse affald af denne plasttype for at reducere dets volumen og forberede det til genbrug. Det vil gavne både miljøet og de virksomheder, der anvender disse fraktioner i deres produktion.

Man kan anvende en stærk ballepresser eller en skruekomrimator SK370 til at reducere volumen af affaldet. Sidstnævnte maskine presser PUR-skummet og former det til en slags briketter.

Kulørt PUR-skum i færdig form

Affald af polyurethanskum PUR-skum

Restaffald af skum presset til en plastballe

Færdig plastballe af affaldspolyurethanskum PUR

Ballepresser eller skruekomprimator - hvad er forskellen mellem disse maskiner, og hvilken man skal vælge?

Som producent og leverandør af moderne pressere til komprimering af polyurethanskum PUR-affald , der anvendes bl.a. i bil- og møbelindustrien, tilbyder vi en vertikal ballepresser fra vores X-serie eller en skruekomprimator SK370. De adskiller sig fra hinanden ved for eksempel:

 • stop Formen, hvori plastaffaldet presses (kompakte plastballer eller briketter),
 • stop kompressionsforholdet og muligheder for genanvendelse af fraktionen,
 • stop den maksimale mængde affald, der kan håndteres i maskinen.

RUNI skruebriketteringsmaskine

Denne type presser anbefales til brug i virksomheder, der genererer store mængder PUR-skumaffald. Skruekomprimatoren kværner PUR-skum affaldet, der kommes i maskinen, og sammenpresser det derefter til briketter. I tilfælde af en skruebriketpresser kan kompressionsgraden, afhængig af typen af ​​polyurethan, endda være op til 50:1.

Vertikale ballepressere til presning af polyurethanskum

Hvis du håndterer efterproduktionsaffald af polyurethanskum, bør du overveje at købe en af vores stærke ballepressere, feks. en model X30 med forstærket låge. Denne løsning er perfekt til plastaffald med lille volumen, hvor du komprimerer PUR-skummet til kompakte baller. Derudover forbereder denne maskine polyurethanmaterialet til genbrug - efter presning kan de færdige baller tilbydes til visse virksomheder, der opkøber sekundære råvarer.

Anbefalede maskiner
til komprimering af PUR-skumaffald

Skruekomprimator til PUR-skum

SK370 skruekomprimator

 • stop Grundflade: 1400 x 500 mm
 • stop Briketdimensioner: 380 x 380 mm
 • stop Tæthed: 350 kg/m3

Få mere at vide >

Ballepresser X30

 • stop Grundflade: 1090 x 655 mm
 • stop Ballemål: 1200 x 800 x 1000 mm
 • stop Pressekraft: 30 tons

Få mere at vide >

X40 Wide ballepresser med bred ifyldningsåbning

X40 Wide ballepresser

 • stop Grundflade: 1415 x 520 mm
 • stop Ballemål: 1550 x 800 x 1100 mm
 • stop Pressekraft: 40 tons

Få mere at vide >>>

Hvorfor er det værd at bruge maskiner til at presse polyurethanskum?

Et virksomhed, der opererer i bil- eller møbelindustrien og bruger polyurethanskummaterialer, vil opnå store fordele ved at investere i en presser til PUR-skum restaffaldet. De vigtigste fordele ved at bruge en komprimeringsmaskine er:

 • stop Mulighed for at reducere mængden af ​​plads, der er nødvendig for at opbevare efterproduktionsmaterialer,
 • stop en betydelig besparelse af tid afsat til affaldshåndtering,
 • stop en reduktion i de totale affaldsomkostninger, og evt. indtægt fra salg af sekundære råvarer til virksomheder, der er specialiseret i genanvendelse,
 • stop og ikke midnst: en forbedring af miljøet, og en grønnere profil for virksomheden.

Derudover får du ved at vælge ballepressere fra Bramidan adgang til overvågningssystemet BRA-IN. Dette IOT-system hjælper med at indsamle nøgledata om maskinens drift, dens placering og produktionen af færdige plastballer.

Begynd at komprimere dit polyurethanskumaffald

Ved at investere i en ballepresser til polyurethanskum restaffald sparer du tid og penge. Husk dog, at valget af en passende maskine til presning af polyurethanskum kræver professionel vejledning. Du bør ikke kun tage højde for mængden af ​​genererede plastaffald, men også mange andre faktorer, som feks. ekspansionshastigheden af ​​det materiale, du ønsker at komprimere.

Af denne grund tilbyder vi som producent af ballepressere og andre komprimeringsmaskiner til industrien support i udvælgelsen af ​​den rette maskine til netop dit behov. Kontakt vores rådgiver og hør mere om vores gennemtestede maskiner, der opfylder de højeste sikkerhedsstandarder!


Lad os rådgive dig om den rigtige affaldshåndteringsløsning

 

Find en konsulent i dit område

Tag et kig på kortet og find den konsulent, der kører i dit område. Ring eller skriv, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet.

file_download Download kort med postnumre

Danmarkskort inddelt i salgsdistrikter

Udfyld og send formularen. Vi kontakter dig snarest.

keyboard_arrow_up